Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Front comú de tots els partits de l’Ajuntament per condemnar l’atac a una furgoneta de la Guàrdia Urbana
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha resposta a una nova jornada de protestes a Barcelona amb una piulada que ha carregat contra els actes vandàlics i els atacs a la policia. “El dret a protesta és totalment legítim. La violència i el vandalisme, no”, ha sentenciat. En la mateixa línia, ha volgut separar els incidents més destacats dels aldarulls del que ha estat “una manifestació pacífica”. En aquest sentit, ha condemnat “els fets violents”.

Després que s’hagi arribat a incendiar una furgoneta de la Guàrdia Urbana en què hi havia almenys un agent a l’interior, Colau ha enviat el seu suport al cos de policia barceloní i específicament als “agents de la comissaria de les Rambles”. A més, també s’ha solidaritzat amb “veïns i comerciants afectats pels aldarulls”. En el mateix sentit, aquest mateix fet ha comportat que tots els líders dels grups polítics —menys Ernest Maragall— sortissin a condemnar el comportament dels manifestants a Twitter.

En el cas d’Esquerra Republicana, ha estat el portaveu del grup municipal, Jordi Coronas, qui ha assegurat que “no hi ha frustració o indignació que justifiqui una actuació així” i que “la violència gratuïta deixa de ser protesta”.

El primer tinent d’alcaldia i líder dels socialistes a Barcelona, Jaume Collboni, ha condemnat “sense matisos” la crema parcial de la furgoneta. A més, ha remarcat el seu suport als cossos de seguretat que feien front a les protestes.

En el mateix sentit, la cap de files de Junts per Catalunya al consistori, Elsa Artadi, ha titllat l’incendi del vehicle policial com un “atac intolerable”. Alhora, tal com han fet els membres del govern, ha estès el seu suport també als comerciants i veïns “afectats pel vandalisme”.

La màxima representant de Ciutadans a l’Ajuntament, Luz Guilarte, ha subratllat la identificació dels protagonistes de l’incendi com “els violents” que “prenen la ciutat, una vegada més, gràcies a la inacció i la passivitat de Colau i el PSC”. A més, ha refermat el seu suport al cos de la policia barcelonina.

Per la seva part, el líder del Partit Popular, Josep Bou, ha assegurat que les imatges del setge al vehicle policial li han suposat “molta ràbia i tristesa” i les ha considerat “absolutament intolerables”. En el seu cas, però, a més d’enviar el suport a la Guàrdia Urbana, també s’ha prioritzat que s’identifiqui “tots els violents” i “que paguin per tot el que estan fent”.

I en el mateix llenguatge emprat pel grup de Ciutadans, el líder de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, ha remarcat la “passivitat” que atribueix al govern municipal i als partits independentistes i li ha sumat “l’equidistància” com un dels factors que han afavorit aquests episodis. “El populisme i el nacionalisme destrueixen les nostres societats. No és llibertat d’expressió, és violència i odi”, ha apuntat Valls.

Les protestes d’avui han començat amb una mobilització que ha assenyalat el govern espanyol, especialment, per no derogar la llei mordassa, ni la reforma laboral, ni regular els lloguers, entre altres motius. Dues hores després de l’inici d’aquesta manifestació, s’han iniciat els incidents que han acabat amb tres detinguts i un hotel de cinc estrelles amb la vidrera completament destrossada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a febrer 28, 2021 | 01:04
    FRAN BCN febrer 28, 2021 | 01:04
    Com sempre frau Colau, tebia, ambigua. Estàs provocant la.decadència de Bcn amb les teves mesures antieconomiques i socials...condemna sense ambigüitats i treu a.la urbana a repartir si cal, els.barcelonins ho.agraïrem

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa