Colau blinda amb la Generalitat la defensa de l’estany de la Ricarda en el futur de l’aeroport

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, han coincidit aquest dilluns a la tarda que qualsevol proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat ha de preservar l’estany de la Ricarda. En aquest sentit, han acordat demanar una reunió amb la vicepresidenta de Transició Ecològica, Teresa Ribera, per tal de debatre conjuntament sobre les estratègies possibles per consolidar l’aeroport com un hub internacional i, alhora, preservar l’entorn natural protegit. Colau i Jordà també han acordat que convidaran el comissari europeu de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius, a visitar la Ricarda.

L’alcaldessa i la consellera han mantingut una primera reunió de treball, amb participació dels seus respectius equips. En la reunió, que s’ha celebrat a l’Ajuntament de Barcelona, l’alcaldessa i la consellera han treballat conjuntament a la taula tècnica que estudia la proposta d’AENA d’ampliació de l’aeroport del Prat, i les propostes alternatives existents.

La trobada ha servit també per fer un repàs de qüestions d’interès comú per a les dues administracions. L’alcaldessa i la consellera han compartit la preocupació sobre el procés de judicialització que viuen els municipis que estan treballant per avançar cap a la gestió pública de l’aigua, i que ja va ser denunciada recentment en un acte a Terrassa per part de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMEAP). La consellera ha expressat la voluntat del seu departament de donar suport jurídic i tècnic als municipis afectats i fer els canvis legislatius que s’escaiguin.

Ajuntament i Generalitat han constatat també el seu interès per fomentar la generació d’energia renovable en l’àmbit metropolità, principalment fent ús de les teulades. L’Ajuntament ha explicat el seu treball amb la creació de Barcelona Energia i ha posat a disposició de la Generalitat tots els treballs al respecte per poder impulsar una elèctrica pública d’àmbit català. Alhora, Colau i Jordà han acordat crear una taula de treball que també incorpori Endesa per tal de seguir treballant amb el món local per evitar talls de llum.

D’altra banda, també s’ha tractat sobre la importància d’avançar cap a un major reciclatge d’escombraries en l’àmbit metropolità, un objectiu que té el Govern català per poder acomplir amb els requeriments que fa Europa. En aquest sentit, Jordà ha expressat el suport de la seva conselleria al desplegament del sistema porta a porta, que s’està implantant a Barcelona i també al conjunt de Catalunya, així com la necessitat seguir treballant conjuntament amb l’Agència de Residus de Catalunya (ACR) i els diferents actors implicats per a la seva millora i perfeccionament.

Comentaris

    Rics, ricatxos, ricarda de Franco Juliol 19, 2021 | 21:56
    Desvien el llobregat aquestes esquerres terroristes ecologiques de xernobil i volen salvar una bassa artificial com la Ricarda per que es propietat dels ricatxos burgesos Miret. Els rics del psuc.psc, franquisme colau.moet.chandon
    Redundancia insalvable. Juliol 19, 2021 | 23:57
    Barcelona te una alcaldesa de merda, que ha de fer servir una acció de merda, per distreure els rucs, de la seva política de merda.

Nou comentari