Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau garanteix que regularà els lloguers quan disposi del mecanisme proposat al pacte de PSOE i UP

L’alcaldessa de Barcelona i coordinadora dels comuns, Ada Colau, ha garantit aquest dilluns que l’Ajuntament de la capital catalana promourà mesures per a regular el preu del lloguer, després que l’acord de Govern entre PSOE i Unides Podem plantegi posar sostre a aquests preus en determinades zones.

“Us asseguro que a Barcelona no li tremolaran les mans per ser la primera ciutat que pugui aplicar aquesta regulació del lloguer” quan s’aprovi el mecanisme per a fer-lo, ha assegurat en roda de premsa al costat del diputat en el Congrés Jaume Asens i a la líder dels comuns al Parlament i també coordinadora, Jéssica Albiach.

Colau ha augurat que hi haurà moltes pressions per a intentar frenar-ho, i s’ha compromès a continuar treballant per a fer-los front i a estar al costat dels moviments socials i de les entitats per a fer efectiu aquest acord en la capital catalana. A més, l’alcaldessa ha confiat que es pugui aprovar durant el primer any de la legislatura del govern estatal, i ha ressaltat que fa anys que estudien com s’han regulat els preus de lloguer en altres ciutats del món: “Coneixem les dificultats i que les pressions creixeran en els pròxims mesos”.

Colau, que ha celebrat acords com la reforma laboral i l’augment del salari mínim, ha ressaltat especialment el pacte per a posar sostre als preus de lloguer, alguna cosa que ha estat “un cavall de batalla” per als comuns i per a ella, com a alcaldessa i per la seva trajectòria –va ser portaveu de la PAH–, i que ha estat una condició de mínims per a l’acord.

“Han obert camí”

L’alcaldessa ha dit que han volgut fer una valoració d’aquest acord perquè els comuns han tingut un paper destacat en la negociació i han estat facilitadors d’acords ja en el passat: “Hem estat pioners, hem obert camí malgrat un context tan difícil i tan dur com el que estem vivint a Catalunya”, tancant acords progressistes.

Ha assegurat que polítiques promogudes a Barcelona han “inspirat” molts dels punts d’aquest acord de govern, i que han obert camí també en aquest sentit, en àmbits com el dentista municipal, l’aposta per la gestió pública de l’aigua i la limitació de cases d’apostes, entre altres

Més notícies

Més lloguer social i la creació d’un índex de preus de referència: les claus del decret d’habitatge

Notícia: Més lloguer social i la creació d’un índex de preus de referència: les claus del decret d’habitatge
Comparteix
El decret ja havia passat pel Parlament però no va ser aprovat. Combatrà “els desnonaments i les emergències habitacionals”
Notícia: Més lloguer social i la creació d’un índex de preus de referència: les claus del decret d’habitatge - Mobile

L’Ajuntament adjudica a una agència de Mediapro i Hàbitat3 un solar per a habitatge de lloguer

Notícia: L’Ajuntament adjudica a una agència de Mediapro i Hàbitat3 un solar per a habitatge de lloguer
Comparteix
És la primera vegada que es fa servir el sistema de "promoció delegada", amb què una empresa privada construeix l'edifici i el municipi conserva la propietat del sòl
Notícia: L’Ajuntament adjudica a una agència de Mediapro i Hàbitat3 un solar per a habitatge de lloguer - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa