L’Ajuntament adjudica a una agència de Mediapro i Hàbitat3 un solar per a habitatge de lloguer

És la primera vegada que es fa servir el sistema de "promoció delegada", amb què una empresa privada construeix l'edifici i el municipi conserva la propietat del sòl

Mediaurban (del Grup Mediapro, del qual forma part Jaume Roures) i la Fundació Habitat3 construiran i gestionaran el primer edifici de pisos de lloguer assequible que s’aixecarà en un solar propietat de l’Ajuntament, que no en perd la titularitat, amb el sistema anomenat “promoció delegada”

L’adjudicatari i promotor “no és una fundació o una entitat sense ànim de lucre, sinó una societat mercantil”, subratlla l’Ajuntament. La proposta, que ha estat escollida en un procés de concurs públic, inclou que els 47 habitatges que es construiran seran de lloguer amb un preu que “no només estarà per sota del preu de mercat, sinó també per sota del preu de l’habitatge de protecció oficial”. Les mateixes fonts municipals asseguren que aquests pisos es llogaran per un preu que anirà dels 5,5 €/m2 i els 7 €/m2, molt per sota dels llogurs d’entre 13 i 14 €/m2 que hi ha de mitjana a la zona.

El solar, al carrer Badajoz 11-15, al Poblenou, dins del [email protected], s’entrega a les empreses promotores en règim de dret de superfície. Els habitatges estaran dotats d’Habitant, l’app dissenyada per Mediaurban, la consultoria de Mediapro  que “desenvolupa projectes urbans” i “crea estratègies urbanes” i “solucions tecnològiques per a comunitats residencials”. 

Els pisos tindran una superfície d’entre 50 m2  i 80 m2 i hi haurà espais d’ús col·lectiu: al terrat i en algunes zones de les plantes baixes, com ara una bugaderia, una biblioteca i una superfície enjardinada on els veïns podran tenir un hort. 

L'antiga fàbrica de gel Sibèria, al Poblenou

L’antiga fàbrica de gel La Sibèria

Els habitatges seran gestionats per la Fundació Hàbitat3 i Mediaurban serà l’encarregada del disseny i la construcció, en un solar edificable de 4.340 m2 conegut com Illa Sibèria, pel nom de l’antiga fàbrica de gel. El projecte es finançarà amb fons privats.

Més informació

Nou comentari