Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau planta Torra però es reuneix amb Torrent per parlar dels aldarulls
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona i el govern de la Generalitat tornen a estar durament distanciants aquests dies arran dels greus aldarulls que es produeixen des de dilluns a Barcelona en protesta per la sentència del Tribunal Suprem sobre l’1–O. La falta d’entesa institucional s’ha plasmat aquest dissabte amb un moviment d’Ada Colau que deixa Quim Torra en una situació pròxima a la humiliació i que serà difícil de reconduir de manera immediata.

L’alcaldessa de Barcelona s’ha saltat la reunió convocada pel president de la Generalitat, juntament amb el vicepresident, Pere Aragonès, i a la qual estaven citats –i han assistit– els alcaldes de Lleida, Tarragona i Girona, Miquel Pueyo, Pau Ricomà i Marta Madrenas.

En canvi, a mitja tarda, s’ha sabut que Colau havia participat en una reunió “discreta” al Parlament, amb el president de la cambra, Roger Torrent, i representants dels sindicats CCOO i UGT, les patronal PIMEC i Foment del Treball, el Cercle d’Economia, LaFede.cat, la Taula del Tercer Sector i la FAVB. Una reunió en la qual no hi havia cap representant del Govern.

Segons han indicat fonts coneixedores d’aquesta trobada al TOT Barcelona i El Món, l’objectiu era fer una reunió “discreta” –sense fotos ni declaracions– per establir “un espai de treball entre institucions i entitats socials i econòmiques que representen una àmplia transversalitat del país i treballar per desescalar i posar a fi a totes les violències i per acabar amb la judicialització i aconseguir una solució democràtica al conflicte polític”.

Les mateixes fonts asseguren que “aquest espai té vocació de continuïtat i la voluntat d’ampliar-se a més actors institucionals i socials” i que treballarà “amb discreció”.

Sobre la reunió del matí a la qual Colau no ha assistit, segons ha recollit l’ACN, fonts properes a l’alcaldessa han qualificat de “precipitada” la trobada i asseguren que aquest divendres a la nit va demanar al vicepresident una convocatòria “àmplia i unitària” d’institucions i societat civil” que serveixi per “rebutjar la violència”. En aquest sentit, l’entorn de l’alcaldessa assegura que s’està treballant perquè això sigui possible.

[r:1]

A més, les mateixes fonts remarquen que dijous a la nit “no es va concretar res” i que aquest dissabte al matí s’ha trobat la convocatòria als mitjans de comunicació “sense confirmació prèvia”. La nit de dijous l’alcaldessa va parlar amb Aragonès i van coincidir en la necessitat de convocar una reunió amb diversos actors en què també participi la societat civil. Fonts municipals detallen que hi va haver un malentès i que l’alcaldessa pensava que no hi hauria reunió avui, i han mostrat “sorpresa” per aquest fet i han remarcat que no té cap inconvenient per participar en reunions per “trobar solucions”. Per exemple, recorden que dijous va assistir al Palau de la Generalitat.

Més notícies
Colau veu una “situació crítica” a Barcelona: “La ciutat no s’ho mereix”
Notícia: Colau veu una “situació crítica” a Barcelona: “La ciutat no s’ho mereix”
Comparteix
Censura les "destrosses" i els enfrontaments que es van viure ahir al centre

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ganxó a octubre 20, 2019 | 08:25
    ganxó octubre 20, 2019 | 08:25
    Que esperaveu de la senyora Colau ? Permeteu-me la resposta: Res de bo

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa