Colau: “A veure si a la tercera el bipartidisme s’assabenta que no tornarà”

L'alcaldessa apunta que caldrà "treballar molt i amb molta humiltat perquè la ciutadania cregui en la utilitat de les institucions"

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha titllat de “fracàs col·lectiu” la repetició de les eleccions estatals però ha volgut deixar clar qui li sembla el responsable directe del bloqueig: “el PSOE i molt especialment Pedro Sánchez”. Una crítica que, de passada, esquitxa els seus socis de govern: el PSC de Jaume Collboni, integrat dins el grup socialista estatal. Ho ha fet via Twitter després que s’anunciés que el rei Felip VI no presentava cap candidat a presidir el Congrés i, per tant, hi haurà eleccions. Tanmateix, en un tuit posterior en què responia a una piulada de l’actual president en funcions, Colau ha escrit: “A veure si a la tercera el bipartidisme s’assabenta que ja no tornarà a ser”.

El seu últim missatge s’ha emmarcat en la resposta a un fil viral del 2016 en què Pedro Sánchez deia que “la responsabilitat que el senyor Rajoy perdi la investidura és exclusiva del senyor Rajoy per ser incapaç d’articular una majoria”. Recuperant el discurs socialista de tres anys enrere, l’alcaldessa ha recordat aquell tuit i ha afegit: “Així va ser. Així és”. 

Encara i així, Colau apunta que caldrà “treballar molt i amb molta humilitat perquè la ciutadania cregui en la utilitat de les institucions”. És la resposta de la líder de Barcelona en Comú, part de la corrent d’Unides Podem (UP), davant el possible desencís que es pot generar entre els votants de l’esquerra com a conseqüència de la manca d’acord entre PSOE i UP

L’alcaldessa ja havia instat anteriorment el PSOE a destensar la posició a l’hora de parlar de pactes de govern a Espanya, així com havia fet ella amb el PSC a Barcelona. En aquella ocasió, al juliol, ja va advertir que una repetició de comicis era “molt irresponsable”. 

“Que renunciïn a la campanya electoral”

La líder de l’executiu local va proposar, a més, reduir els costos electorals o, fins i tot, que “renunciïn a la campanya”. “Qui decideix eleccions, que assumeixi el cost!”, va exclamar en una nova piulada. Per justificar la seva demanda, Colau va assegurar que els 140 milions que podrien costar les eleccions es necessiten per a “habitatge, dependència o educació”. 

 

Més informació

Comentaris

  Joan 17/09/2019 10:07 pm
  Si, pero tú vas pactar amb ells
  LSO 18/09/2019 7:36 am
  Huy que valiente que es, se atreve y todo a criticar a su socio preferido y que los considera de izquierda, como ella, que también se cree que es de izquierda. Los trileros solo son trileros no tienen conciencia ideológica.
  Comuns,la crosta de PPSoE. 18/09/2019 10:58 am
  Rastrera perfecta para PPSoE.
  Baix Empordanes 18/09/2019 2:34 pm
  Quin morro, Colau no tens mes cara perque no t'entrenes, amb quina cara miraras al teu soci i soport en Collboni. Com deia en Grouxo Marx estos son mis prinicipios pero si no les gusta tengo otros. En fi es el que ia

Nou comentari