L’oposició obliga Colau a fer una llista de tots les pisos buits que té l’Ajuntament

La petició ha sigut iniciativa de Junts per Catalunya i s'hi han adherit els altres partits | La regidora d'Habitatge d'hi ha compromès per a finals d'any

El govern Colau-Collboni haurà de tenir a punt a finals d’any una llista exhaustiva de tots els pisos de propietat municipal que estan buits a Barcelona. S’hi ha compromès aquest dimarts la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, en la comissió d’afers socials de l’Ajuntament, on s’ha trobat una petició de Junts per Catalunya a la qual s’han adherit ERC, Cs, Barcelona pel Canvi i el PP. 

La proposició feta de JxCat ha tingut també el suport del PSC i BComú, informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN). “Demanem que el govern municipal faci un informe sobre la totalitat d’habitatges buits i quan estaran disponibles per als veïns i veïnes”, ha anunciat la regidora Neus Munté durant la comissió. “Acceptem la proposició i ens comprometem a presentar l’informe abans de finals d’any”, ha respost Lucía Martín.

Regidors de l’oposició han sol·licitat aleshores que l’informe no es limiti a fer una llista, sinó que inclogui també els motius pels quals els pisos estan buits. Lucía Martín ja ha avançat que no necessàriament estan tots buits sinó que alguns estan “en un procés de rotació”. Segons la regidora, de vegades hi ha un retard en l’adjudicació a nous usuaris per la defunció dels llogaters inicials o bé perquè marxen sense avisar.

Més informació

Nou comentari