Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cs trenca negociacions amb el regidor ‘amotinat’ amb el 28M a l’horitzó
  • CA

Nou episodi en la guerra interna a Ciutadans Barcelona. La direcció de la formació taronja ha decidit trencar les negociacions amb el regidor Paco Sierra que havien de servir per reconduir la situació del grup municipal.

En un dur comunicat, la cúpula de Cs denuncia l’actitud “obstruccionista i arbitrària” de Sierra, que ha estat suspès de militància de manera cautelar a l’espera de la resolució de l’expedient d’expulsió obert, i l’acusen de mantenir “contactes al servei dels interessos d’altres partits” amb vista a les pròximes eleccions municipals del 28M. Aquest comportament demostra a parer de la direcció taronja la “nul·la intenció” del regidor de resoldre la situació que viu actualment el grup municipal.

En aquest sentit, el partit va presentar-se a la taula de negociació amb la proposta que la nova regidora del grup municipal, Julia Barea, es convertís en la presidenta de la formació mentre es resolia l’expedient d’expulsió obert contra Sierra. Aquest plantejament no ha comptat finalment amb el vistiplau dels altres dos regidors de la formació. De fet, des de la direcció taronja asseguren que Sierra ha cessat aquest mateix dimecres de manera “unilateral” als consellers dels districtes de les Corts, Gràcia i Sàrria-Sant Gervasi.

Cop intern o votació democràtica?

Cal recordar que Sierra va accedir a la presidència del grup en una votació interna que va tenir lloc el 17 d’octubre i que va suposar desbancar del càrrec Luz Guilarte, que va acabar presentant la seva renúncia i que va acusar els altres dos regidors del grup municipal d’orquestrar una “trama” per arrabassar-li el lideratge de la formació. Aquest extrem va ser negat per Sierra, que assegura que el càrrec el va aconseguir de manera “democràtica” i no fent un cop intern, tal com apunta el partit.

Ara, la direcció de Cs queda a l’espera que es resolgui l’expedient disciplinari iniciat, que el líder del partit a Catalunya, Carlos Carrizosa, ja alertava a finals d’octubre que “acostumen a acabar amb expulsió”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa