Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ciutadans torna als seus orígens inspirant-se en el nu d’Albert Rivera

Albert Rivera va fer el salt a la fama amb un cartell disruptiu que va aconseguir captar l’atenció dels seus electors. L’any 2006, el llavors líder taronja va sorprendre tothom apareixent completament nu a les propagandes electorals, sota el lema “només ens importes tu”. Disset anys més tard, Ciutadans, a les portes de l’abisme, ha recorregut als seus inicis amb un cartell que s’inspira en aquell primer de Rivera. I ho fa amb una Anna Grau ‘alliberada’, tal com diu el lema escollit.

La candidata de Cs a Barcelona ha insistit que vol recuperar l’esperit amb què es va formar el seu partit. “Volem recuperar l’ànima metropolitana de Barcelona i la seva llibertat. Amb aquest objectiu va néixer ciutadans l’any 2006”, ha dit poc abans de reconèixer “errors” en els darrers anys: “Ens tocarà demanar perdó, però també volem emfatitzar els nostres encerts”. Volem tornar al Km 0 de Ciutadans, volem renovar els nostres vots i òbviament no tenim res a amagar i molt a oferir”, ha conclòs.

El cartell de Cs el 2006 (esquerra) i el d'aquestes eleccions (dreta)
El cartell de Cs el 2006 (esquerra) i el d’aquestes eleccions (dreta)

La llibertat, al centre

La candidata de Ciutadans ha explicat que el lema –“Allibera’t”– significa “moltes coses que per desgràcia han quedat en l’oblit”. Al més pur estil d’Isabel Díaz Ayuso, l’alcaldable taronja ha dit que Barcelona ha oblidat “el sabor de la llibertat”. “Ha patit desgovern, traïcions i decadència”, ha dit durant la presentació del cartell electoral, que s’ha dissenyat tant el català com en castellà. Coincidint amb la presentació del cartell, Grau també ha detallat els principals pilars de la seva campanya. Una campanya que, segons fonts del partit, intentarà ser proactiva, però que “no eludirà cap conflicte”.

El conflicte a la Bonanova

Ciutadans ha situat al centre de la seva campanya l’ocupació i el conflicte que es viu amb els pisos ocupats de la Bonanova. Amb tot, només la ultradreta l’acompanya en aquesta reivindicació. Valents, partits que també han confrontat amb els ocupes en anteriors ocasions, ha demanat “no fer campanya” amb la situació que es viu al Kubo i la Ruïna, i el PP, que ha demanat a l’Ajuntament que faci de mediador, tampoc ha acudit a cap de les manifestacions. Tot plegat, en un moment en què Desokupa ha escalfat l’ambient amenaçant amb una intervenció unilateral i els Mossos d’Esquadra han desplegat un dispositiu ininterromput per evitar disturbis grans.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: en fi a maig 10, 2023 | 12:18
    en fi maig 10, 2023 | 12:18
    la democràcia i els barcelonins, s'han d'alliberar de feixistes com vosaltres, a més a més de vividors
  2. Icona del comentari de: Ermessenda de Carcassona a maig 10, 2023 | 13:18
    Ermessenda de Carcassona maig 10, 2023 | 13:18
    Coneixem bé aquest partit i per més bons cartells que facin no poden treure’s de sobre l’odi que és el motiu de la formació. Anna Grau va demostrar ser molt maleducada quan partipava al FAQS. Tenim memòria.
  3. Icona del comentari de: ciutadà a maig 10, 2023 | 14:38
    ciutadà maig 10, 2023 | 14:38
    Aquests fatxes tenen més moral que l'Alcoià.
  4. Icona del comentari de: fat boy a maig 10, 2023 | 15:15
    fat boy maig 10, 2023 | 15:15
    Bah. Em pensava que sortiria la cigala incorrupta del Sanchez Drago.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa