Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ciutadans titlla Valents d'”escissió” del seu mateix espai polític
  • CA

Ciutadans ha titllat Valents, la formació liderada per Eva Parera, d'”escissió” del seu mateix espai polític. El partit taronja ha rebutjat de pla elaborar cap llista conjunta amb ells per intentar desbancar l’actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, durant les pròximes eleccions municipals de l’any vinent. “Amb Valents no anirem enlloc”, ha assegurat el líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa.

El partit que s’autodefineix com a liberal va conformar la llista electoral de Barcelona pel Canvi, liderada en un primer moment per l’exprimer ministre francès Manuel Valls, per disputar l’alcaldia a Ada Colau, durant les passades eleccions municipals de 2019. L’experiència va resultar ser un fracàs i el grup es va partir en dos -per un cantó Ciutadans i per l’altra els dos regidors fidels a Valls i ell mateix, que va continuar durant uns mesos com a regidor de la ciutat, fins que va tornar a França al setembre-.

Dos anys i mig més tard, Carrizosa ha carregat de valent contra la formació de Parera. “Per nosaltres [Valents] no està al mapa polític” ha arribat a dir, en una atenció als mitjans de comunicació aquest dijous. Mentrestant, el nou partit va creixent i Parera està dedicant-s’hi a ple rendiment, després de deixar l’acta diputada del PP al Parlament, de mutu acord amb els populars.

Més tebiesa amb una possible aliança amb el PP a Barcelona

Més tebi ha estat Carrizosa quan s’ha dirigit al PP i a la possibilitat de confluir en una llista electoral conjunta per competir a les eleccions municipals de Barcelona el 2023. “Ara com ara la nostra intenció és concórrer només amb la nostra marca”, ha dit. No ha tancat la porta que el dia de demà la situació canviï, per tant. De fet, les perspectives electorals del partit taronja són més que magres, ja que es troba en un procés de desaparició arreu d’Espanya i Catalunya. A més, se li suma una fuga de regidors que estan fent el salt d’un partit a l’altre, com és el cas del grup municipal de Ciutadans a Sitges, extint d’un dia a l’altre, per passar a ser de Valents.

Igualment, Carrizosa es mostra ferm i diu que Ciutadans és “l’única marca constitucionalista que dona resposta a aquest govern de Colau”. “Tenim la força suficient per presentar la nostra marca en solitari a Barcelona”, ha considerat. Sobre la possibilitat d’una fragmentació encara més elevada del bloc anomenat constitucionalista, on s’hi inclourien PSC, PP, Cs, Valents i Vox, el líder del partit taronja ha dit que “no fragmenta qui vol sinó qui pot”, carregant de nou contra Valents.

Guilarte, alcaldable

Per la seva banda, la líder del grup municipal de Cs, Luiz Guilarte, s’ha mostrat disposada a presentar-se a unes primàries per encapçalar la llista de la formació taronja a Barcelona el 2023. “No vull ser candidata, vull ser alcaldessa de Barcelona amb Ciutadans”, ha proclamat la regidora, que ha afirmat que aspira a “continuar la feina” a l’Ajuntament i que el partit no quedi fora del ple.

Guilarte també s’ha referit a la confirmació judicial de la investigació a l’alcaldessa Ada Colau pel presumpte tracte de favor a entitats afins en el repartiment de subvencions. Ha afirmat que “hi ha una falta de transparència brutal” al consistori. “Volem transparència i per ètica la senyora Colau deixi aquest càrrec que no representa el més aviat possible”, ha urgit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa