Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ciutadans expulsa Paco Sierra, el regidor ‘rebel’
  • CA

Punt i a part al culebrot del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona. La diputada taronja al Parlament de Catalunya, Anna Grau, ha explicat en roda de premsa que “el senyor Paco Sierra està expulsat; el seu expedient ha culminat amb l’expulsió”. Segons ha comunicat Grau, la decisió es va aplicar dijous passat i ara cal esperar a veure què decideix la Comissió de Garanties del partit. Paco Sierra ha recorregut la decisió a aquest òrgan, que ara haurà de decidir si manté l’expulsió. Si això passa, el regidor s’haurà de desvincular del grup i passarà a ser regidor no adscrit al plenari.

L’ambient dins del partit s’ha enrarit molt en els darrers dies, després que el mateix Paco Sierra intentés un cop d’estat intern. En aquest cas, va intentar desbancar la llavors líder de Cs-Barcelona, Luz Guilarte. Automàticament, el partit va iniciar un procés regulador contra el regidor rebel i va lamentar “les formes” de Sierra i “la seva falta de compromís amb el partit”. Dies més tard, Guilarte plega i anuncia que no es presentarà a les pròximes eleccions municipals.

Intent sense èxit per acostar postures

La setmana passada, la cúpula del partit i Paco Sierra van intentar acostar postures sense èxit. Els d’Inés Arrimades van emetre un comunicat el passat dimecres 23 de novembre denuncia l’actitud “obstruccionista i arbitrària” de Sierra i explicant que trencaven les negociacions amb el regidor. A més, la direcció l’acusa de mantenir “contactes al servei dels interessos d’altres partits2 amb vista a les pròximes eleccions municipals del 28M. Aquest comportament demostra a parer de la direcció taronja la “nul·la intenció” del regidor de resoldre la situació que viu actualment el grup municipal.

Des del partit discrepen amb la versió dels fets que fa Sierra. El regidor considera que va accedir a la presidència del grup en una votació interna que va tenir lloc el 17 d’octubre i que va suposar desbancar del càrrec Luz Guilarte. L’ex líder del grup, però, va acusar els altres dos regidors de Cs d’orquestrar una “trama” per arrabassar-li el lideratge de la formació, fet que mantenen també des del partit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa