Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Cs, PP i Valls veuen un atac als castellanoparlants un anunci bilingüe contra la violència masclista
  • CA

Surrealista crítica de Ciutadans, PP i Barcelona pel Canvi a un anunci de l’Ajuntament de Barcelona contra les violències masclistes, precisament aquest dilluns que se celebra el dia internacional contra aquesta xacra. Regidors dels tres grups municipals ha carregat contra l’spot en diverses piulades, assenyalant que els dos joves masclistes que hi apareixen parlen en castellà. El cert és que diuen diverses frases en castellà, sí, però també fan servir el català en la conversa amb un amic. De fet, l’anunci forma part d’una campanya institucional on la majoria dels masclistes retratats parlen en català.

La líder del partit taronja al consistori, Luz Guilarte, considera “vergonyós” l’anunci, que vol que el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni retiri, perquè segons ella “assenyala i estigmatitza greument als castellanoparlants”. La regidora de Barcelona pel Canvi i número 2 de Manuel Valls, Eva Parera, també ha carregat contra l’anunci. Veu “molt indecent que l’ajuntament faci un anunci on es diferenciïn actituds amb l’idioma”. També el líder del PP municipal, Josep Bou, s’ha afegit a les crítiques: “Deixa al descobert el marc mental d’Ada Colau”.

 

 

L’anunci forma part d’una campanya municipal, integrada per 4 clips, que mostren diferents situacions de complicitat masculina i demanen als homes que intervinguin per aturar situacions de violència masclista. En la sèrie de vídeos s’usen les dues llengües –és a dir, hi apareixen també masclistes catalanoparlants– i fins i tot el consistori n’ha difós versions subtitulades al castellà en aquells on els personatges només conversen en català.

El clip mostra a tres nois asseguts en una gespa mentre dos d’ells comenten la fotografia que un altre amic els ha enviat de la seva xicota nua, pressumiblement sense el permís d’ella. El tercer dels nois està en contra de la difusió d’aquesta imatge privada i pensa en enfrontar-s’hi, però finalment no ho fa. En el seu fil de pensament renya als amics en català –tot i que amb barbarismes i anglicismes, en un registre molt informal–, mentre a la vida real ells segueixen comentant la fotografia, amb una frase final en català.

Més notícies
El govern Colau posarà en marxa un telèfon 24h contra la violència masclista
Notícia: El govern Colau posarà en marxa un telèfon 24h contra la violència masclista
Comparteix
L'Ajuntament posa el focus en els homes en una campanya d'spots adreçada a evitar la complicitat amb les actituds sexistes
Barcelona llança un centenar de mesures contra la violència masclista
Notícia: Barcelona llança un centenar de mesures contra la violència masclista
Comparteix
L'Ajuntament de Barcelona presenta una mesura de govern 2019-2023 i llança la campanya 'El present és feminista'

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa