Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Caserna del Bruc entra en campanya: Trias vol que els militars marxin

Xavier Trias treu múscul a la plaça de la Concòrdia, que aquest dimarts a la tarda està plena de gom a gom. Hi ha militants, simpatitzants i persones que s’han trobat per casualitat aquest acte de campanya de Trias per Barcelona. L’escenari és el cor del districte de les Corts, un dels més importants a recuperar en les pròximes eleccions municipals. En aquest territori l’antiga Convergència i Unió (CiU) havia estat la primera força en les eleccions del 2011 i 2015. El 2019, però, ERC va guanyar per primera vegada amb el 21,2% dels vots i Junts va ser la quarta força més votada amb el 14,76%. Si Trias vol guanyar les eleccions, ha d’aconseguir que canviïn aquests resultats. D’aquesta manera, ho va dir en una entrevista al TOT Barcelona el professor de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Gabriel Colomé, qui va assenyalar que les Corts forma part de la seva columna vertebral, juntament amb Sarrià-Sant Gervasi, l’Eixample i Gràcia. “Si vol quedar primer, ha de guanyar a tots quatre”, va insistir.

Amb aquestes ganes de victòria puja Trias a l’escenari. Des del començament del seu parlament es mostra convençut que té opcions de guanyar: “Guanyarem i recuperarem l’alcaldia d’aquesta ciutat!”. Tal com ha fet durant tota la campanya, Trias recorda els que considera que són els problemes més greus de la ciutat: la mobilitat, la neteja i la seguretat. Tanmateix, posa sobre la taula un altre tema clau en el seu programa electoral: incentivar l’activitat econòmica de manera “sostenible”. Al final del discurs, però, va més enllà. Fa entrar en campanya una realitat de la qual no ha parlat públicament els darrers dies i és especialment important al districte de les Corts: la Caserna del Bruc. “Una de les meves il·lusions és veure com Exin Castillos deixa de tenir militars dintre i tenim una universitat”, ha exclamat fent referència al traspàs d’aquest espai militar a equipament universitari.

4.0000 agents de la Guàrdia Uraban

Per part seva, el número tres de la llista de la candidatura Trias per Barcelona, Jordi Martí Galbis, insisteix en el problema que, des del seu punt de vista, suposa la inseguretat per a les Corts i Barcelona. Ho explica a partir de xifres. Quan l’alcaldable va marxar del consistori la inseguretat era el principal problema del 4% de la població, ara ho és del 24%. En aquest sentit, assegura que si acaben governant incrementaran fins a 4.000 els agents de la Guàrdia Urbana, que ara compta amb 3.300. “Hi ha veïns a les Corts que s’autoorganitzen per protegir-se de robatoris a domicilis o atracaments, i això no pot ser”, recalca.

També traslladen propostes per al districte altres integrants de la llista. Per exemple, el número 5, Damià Calvet; assenyala que faran més equipaments, faran realitat l’Espai Barça, enllestiran el projecte de la Colònia Castells i conservaran el patrimoni de les Corts, posant d’exemple l’emblemàtica finca Can Capellanets. Per part seva, la número 11, Francina Vila; subratlla la importància de fer més verdes algunes de les grans vies del districte, com l’avinguda Diagonal, l’avinguda Madrid o la Gran Via de Carles III. “Trias portarà el canvi a Barcelona i a partir del 28 de maig farem un soroll de cal deu”, emfatitza Vila.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa