Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canadell defensa el monument a Colom
  • CA

El president de la Cambra de Comerç, l’independentista Joan Canadell, s’ha posicionat a favor de mantenir el monument a Colom. En les darreres setmanes, arran de diversos atacs a Estats Units a estàtues de l’explorador d’Amèrica, han sorgit diferents veus d’esquerres a Barcelona favorables a desmantellar l’escultura que corona el mirador de la Rambla. “Colom és un símbol important, el que cal és explicar bé què va fer i què no va fer”, ha defensat.

Jéssica Albiach dels comuns –tot i que després va rectificar– i sobretot la CUP han posat en qüestió la continuïtat del monument, però de moment l’alcaldessa Ada Colau es manté a favor del mirador de Colom. El president de la Cambra s’adreça als dos partits en una piulada i els demana que “es documentin bé” sobre la relació de Cristòfor Colom amb els nadius americans “abans de prendre cap decisió equivocada”.

Per argumentar la seva posició cita un fil de piulades de l’editor i publicista Miquel Manubens, que és membre del Centre d’Estudis Colombins. El divulgador sosté que el navegant del segle XV tenia una visió respectuosa dels indis americans, en base als seus escrits. Canadell no només ha donat difusió al diagnòstic de Manubens sinó també a una piulada del controvertit Institut Nova Història que recomana un article de 2016 de Jordi Bilbeny desmentint que Colom fos esclavista.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa