Bou exigeix canviar el nom de l’Escola Xirinacs perquè homenatja “un amic d’ETA”

El candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona demana que a l'escola "s'ensenyin valors, no ideologies"

El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Josep Bou, ha exigit que es canviï el nom de l’Escola Xirinacs, de titularitat pública i que es troba en barracons al costat de l’antiga presó Model. El popular ha acusat Ada Colau i els independentistes de triar el nom “per polaritzar-ho tot” i ha recordat que va ser condemnat per l’Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme després de declarar-se “amic d’ETA” al Fossar de les Moreres durant la celebració de l’11 de setembre del 2002.

“A l’escola s’han d’ensenyar valors i no ideologies”, ha dit. “No es pot adoctrinar a les escoles com pretenen els independentistes amb el suport de Colau”. El candidat popular ha criticat que hi hagi llibres de text que “defineixen els espanyols de fora de Catalunya com ‘immigrants desconnectats de la identitat cultural catalana’ o asseguren que Catalunya és ‘una nació que va perdre la guerra'”.

Bou ha apostat per una “escola pública plural, lliure i sense adoctrinament per part dels nacionalismes, en la qual es fomenti el trilingüisme“. Per això demana que Catalunya aprofiti la riquesa que suposa parlar català i castellà perquè cap de les dues llengües prevalgui sobre l’altra.

Més informació

Nou comentari