Blindatge “excepcional” dels voltants del Camp Nou per rebre el Tsunami

Tanques a l'hotel Sofia, agents dels Mossos examinant el subsòl i vigilants de seguretat reunits ja a primera hora del matí

Els Mossos d’Esquadra han començat a primera hora del matí l’operatiu de seguretat del clàssic d’aquesta nit al Camp Nou i a la rodalia. Un cop passada l’hora punta d’entrada dels vehicles, han començat a desplegar-se per la zona, i l’activitat ha anat augmentant.

Poc abans de les dotze del migdia, el trànsit ja estava tallat en tres punts: travessera de les Corts amb Elisabeth Eidenbenz, a la plaça Pius XII amb l’avinguda Joan XVIII i a Arístides Mallol amb Joan XVIII. Vuit furgons de la Brigada Mòbil (Brimo) de la policia de la Generalitat custodien el cordó de la plaça Pius XII, on està situat l’hotel Reina Sofia, on es concentraven els jugadors tant del Barça com del Reial Madrid, que sortiran del mateix establiment per anar cap al camp custodiats per la policia.

Des de primera hora, la cara dels motoristes quan els deien que no podien passar era tot un quadre. Un operari del Barça els ha dit que no podien passar pel carrer Salvador Cardenal i que per arribar a la ronda del Mig havien de fer una petita volta. Alguns marxaven resignats, d’altres remugaven i uns quants més discutien amb el treballador. La resposta per a tots era la mateixa: “Avui hi ha Barça-Madrid”.

Tanques al carrer, a la confluència de la plaça Pius XIII amb l'avinguda Joan XXIII, per protegir els accessos al Camp Nou de cara al clàssic del Tsunami / A.L.

Tanques al carrer, a la confluència de la plaça Pius XIII amb l’avinguda Joan XXIII, per protegir els accessos al Camp Nou de cara al clàssic del Tsunami / A.L.

El d’avui, però, és un clàssic diferent. Estarà passat per aigua, després que s’anunciés fa setmanes una manifestació de Tsunami Democràtic contra la sentència del Procés. L’hotel Sofia està rodejat de tanques en motiu del partit. “Això és excepcional”, detallava un treballador de l’hotel.

L'hotel Sofia, envoltat de tanques de seguretat amb motiu del clàssic i la protesta del Tsunami / A.L.

L’hotel Sofia, envoltat de tanques de seguretat amb motiu del clàssic i la protesta del Tsunami / A.L.

Com també ho era la presència dels Mossos d’Esquadra, amb cinc furgons de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) aparcats als voltants del Sofia.

La unitat canina i la de subsòl de la policia catalana també han entrat en acció a primera hora. Els uns a dins de l’estadi i els altres amb comprovacions a les clavegueres. Els agents baixaven al clavegueram per comprovar que no hi hagués cap artefacte o altres sorpeses sota el camp. La comprovació del clavegueram la porta a terme una unitat de subsòl que es desplaça en furgoneta blanca. Amb l’ajuda d’un mapa, recorren els voltants del camp i comproven cada claveguera. Una vegada un dels mossos de la unitat ha descendit i ha vist que no hi ha res estrany, posen la tapa de nou i enganxen uns adhesius de color negre. D’aquesta manera, en cas que algú hi accedeixi hi podran saber perquè els adhesius estaran descol•locats.

Agents de la unitat de subsòl dels Mossos examina les clavegueres de la rodalia del Camp Nou hores abans del clàssic del Tsunami / A.L.

Agents de la unitat de subsòl dels Mossos examina les clavegueres de la rodalia del Camp Nou hores abans del clàssic del Tsunami / A.L.

Paral•lelament, desenes de treballadors de vigilància del camp, els ‘stewards’, s’han reunit amb comandaments dels Mossos i la Guàrdia Urbana per preparar el dispositiu.

Vigilants del Camp Nou, reunits per preparar la jornada del clàssic en què s'espera una protesta de Tsunami Democràtic / A.L.

Vigilants del Camp Nou, reunits per preparar la jornada del clàssic en què s’espera una protesta de Tsunami Democràtic / A.L.

Un comandament de l’ARRO ha dirigit una reunió en què ha traslladat als vigilants del Barça diverses indicacions. La xerrada ha acabat desitjant que “tot vagi bé”. Després de la reunió un vigilant de seguretat del Barça treia ferro a la situació: “És un partit normal”.

Més informació

Comentaris

    jojjojojojjo 18/12/2019 11:16 am
    pero avui es sant molotov no?=??? jaaajajaa

Nou comentari