BComú i la CUP es queden sols en el compromís per la municipalització dels educadors de carrer

La plataforma impulsora i les dues formacions lamenten l'absència d'ERC i el PSC

La Plataforma Municipalitzem APC d’educadors de carrer de Serveis Socials de Barcelona ha reclamat aquest dijous un compromís als partits amb la municipalització dels seus llocs de treball, que han signat Laura Pérez (BComú) i Anna Saliente (CUP), i també Actua i el Partit Comunista del Poble de Catalunya –aquests sense representació a l’Ajuntament–. 

En un comunicat, la plataforma ha insistit a demanar una gestió pública del servei. Una tasca que està centrada en el treball amb joves i adolescents dels diferents barris de la ciutat. I ha emplaçat tots els partits a reunir-se després de les eleccions municipals d’aquest diumenge. Tot i així, ha qualificat de “decepció” l’absència de partits que s’havien posicionat a favor de la municipalització del servei. “Els ha faltat valentia”, ha assegurat el seu portaveu, Jordi Amadó. 

La candidata de la CUP, Anna Saliente, ho considera un “fet il·lustratiu” de la “manca de compromís amb els serveis públics” de PSC i ERC. Per la seva banda, la número quatre de BComú, Laura Pérez Castaño, ha reivindicat el compromís del consistori amb la municipalització de serveis públics i ha mostrat la seva “sorpresa” pel fet que ERC i el PSC no es posicionin en campanya “al costat dels treballadors i treballadores”.

Els educadors de carrer de serveis socials treballen quotidianament amb adolescents i joves i els ofereixen acollida, orientació, projectes i activitats. Després de dos anys de mobilitzacions, la plataforma ha aconseguit que el govern municipal iniciï la internalització d’aquest servei. L’objectiu és minimitzar qualsevol risc que no es faci efectiva la municipalització en la data acordada, el gener de 2020. 

Més informació

Nou comentari