Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
BComú defensa ‘Tito’ Álvarez davant “l’intent de criminalització de la Generalitat”

Barcelona en Comú (BComú) ha sortit en defensa d’Alberto Tito Álvarez, el líder visible dels taxistes. El partit de l’alcaldessa Ada Colau ha fet una piulada en què acusa la Generalitat d’intent de “criminalització” per la multa de 8.000 euros al portaveu d’Élite Taxi. Álvarez ha rebut un expedient sancionador, consultat pel TOT Barcelona, en què se li notifica la sanció per considerar-lo el “responsable” de les mobilitzacions de taxistes de gener de 2019. Ell mateix es presentava com el líder de les protestes davant dels Mossos d’Esquadra, segons recull el document. 

[r:1]

“El dret a la protesta i a la vaga ha d’estar garantit en la lluita pels drets”, han dit a través de Twitter els comuns de Barcelona. “Expressem tot el nostre suport a Tito Álvarez”. La relació entre BComú i el líder sindical és bona. Una prova més de la bona entesa és la participació d’Álvarez en mítings de Colau durant la campanya de les municipals de maig de 2019. 

Álvarez veu la multa com “benzina” per al “foc”

Paral·lelament, el portaveu d’Élite Taxi, l’associació majoritària del sector, ha advertit que la multa és “tirar benzina al foc”, especialment en el context de reunions amb l’administració per evitar mobilitzacions durant el Mobile. “La feina que havíem de fer per mantenir el sector alerta per si calia sortir al carrer l’ha fet la Generalitat”, ha ironitzat. 

Ho ha dit després de notificar al departament d’Interior els avisos de manifestació de cara al congrés internacional. Els taxistes planegen marxes lentes de cinc hores entre l’aeroport del Prat i plaça Espanya durant el Mobile, cosa que avui han comunicat a la Generalitat. 

[r:2]

Finalment, ha matisat que “ningú vol bloquejar el Mobile”, i ha desitjat que les trobades amb l’AMB, l’Ajuntament de Barcelona i el departament de Territori siguin exitoses i que no calgui manifestar-se. 

Més notícies

Multa de 8.000 euros al líder dels taxistes de Barcelona per la vaga de 2019

Notícia: Multa de 8.000 euros al líder dels taxistes de Barcelona per la vaga de 2019
Comparteix
Consten diverses multes contra ell per presentar-se com l'organitzador de les mobilitzacions, segons els Mossos
Notícia: Multa de 8.000 euros al líder dels taxistes de Barcelona per la vaga de 2019 - Mobile

L’administració demana 15 dies als taxistes per estudiar les seves exigències

Notícia: L’administració demana 15 dies als taxistes per estudiar les seves exigències
Comparteix
El sector del taxi manté sobre la taula les mobilitzacions contra el Mobile
Notícia: L’administració demana 15 dies als taxistes per estudiar les seves exigències - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: no donen més de si a gener 15, 2020 | 15:41
    no donen més de si gener 15, 2020 | 15:41
    d'on no n'hi ha no en raja, per quatre vots mal comptats, el que faci falta, si s'ha de defensar el tito, cap problema, encara que sigui un perill públic, un irrespectuós al col·lectiu LGTBI, insultant-los a tor i a dret. Ai vaga kolau, que se't veu el plomeru

Nou comentari

Comparteix