Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El barri de Barcelona més lleial al republicanisme

El 2019, ERC, Comuns, PSC i Barcelona pel Canvi-Cs van ser els únics partits que van repartir-se les victòries als 73 barris dels 10 districtes de la ciutat. Aquell 26 de maig, ERC va aconseguir mobilitzar el vot útil dels barris sobiranistes on acostumava a guanyar JxCat i va ser la primera força en 30 barris. Els Comuns, en canvi, i això explica el creixement d’ERC, va passar de guanyar en 54 barris el 2015 a només 14 ara fa quatre anys. El PSC va arrasar als seus antics feus, inclosa la totalitat de Nou Barris (en total, 24 barris), Manuel Valls només va guanyar als barris més rics (5) i Junts per Catalunya no va aconseguir ser la llista més votada en cap barri barceloní.

El barri més republicà

Però en quin dels 30 barris ERC va treure el percentatge de vot més elevat. Va ser al districte de Ciutat Vella, a la Barceloneta. Els republicans, amb Ernest Maragall al capdavant, van recollir el 30,2% dels vots, un 9% més que la segona força, que van ser els Comuns d’Ada Colau (21,1%) i un 12% més que el PSC, que va recollir el 18,5% dels sufragis. I què va passar en aquest mateix barri l’any 2015, quan Ada Colau va ser alcaldessa essent la força més votada? Doncs ara fa vuit anys, els republicans no van ser la força més votada a la Barceloneta, ni de lluny. Ada Colau havia obtingut el 31,5% dels vots. La segona força havia estat la CiU de Trias, amb el 15,3% dels vots, seguida d’ERC amb el 14,1% i, en quart lloc, el PSC, amb el 12,3% dels sufragis. És a dir, que ERC va més que duplicar el seu resultat a la Barceloneta en només quatre anys.

Ernest Maragall, aquest dissabte en un acte del partit | ERC
Ernest Maragall, en una imatge d’arxiu | ERC

Els 30 barris on es va imposar ERC el 2019

La Barceloneta, la Vila Olímpica, el Poblenou, Vallvidrera, el Tibidabo i Les Planes, Horta, Montbau, la Font d’en Fargues, Navas, El Congrés i els Indians, el Camp de l’Arpa del Clot, el Guinardó, Can Baró, el Baix Guinardó, el Fort Pienc, la Sagrada Família, el Camp d’en Grassot i Gràcia, La Salut, El Coll, El Putxet i el Farró, Vallcarca i els Penitents, l’Esquerra antiga de l’Eixample, la Dreta de l’Eixample, la nova Esquerra de l’Eixample, Sant Antoni, Hostafrancs, Les Corts, La Maternitat i Sant Ramon, Sants, Sants-Badal, la Bordeta.

Més notícies

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Xavier Simó a maig 21, 2023 | 22:02
    Xavier Simó maig 21, 2023 | 22:02
    Erc també va guanyar a Gràcia, q primerament es va donar a comuns, pero amb el vot de l'estranger i la resolució dels vots nuls, va pasar a Erc. Erc 31, comuns 13. Gràcies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa