Relleu a la Sindicatura de Barcelona de cara a l’estiu que ve

Maria Assumpció Vilà i Planas ha ocupat el càrrec des del 2010 i ha exhaurit el màxim de dos mandats

L’Ajuntament de Barcelona ha informat de l’inici del procés d’elecció del nou representant de la Sindicatura de Greuges. El procediment, que començarà al gener i acabarà amb el nomenament el juliol de l’any que ve, repetirà el que es va fer el 2016. Aquell any l’actual síndica de greuges, Maria Assumpció Vilà i Planas, va ser escollida per a un segon mandat. Ara ha arribat al límit de dos mandats i deixarà pas al següent representant. Ha ocupat el càrrec des del 2010.

La primera fase del procés constarà de la proposta de candidatures per part d’associacions de la ciutat, que habitualment consensuen els noms a plantejar. Tot i així, no hi ha un màxim de candidatures que es puguin presentar. Seguidament s’obrirà un període de suport ciutadà i, per últim, l’elecció definitiva culminarà al ple municipal, segons ha detallat el consistori en un comunicat.

El 2016 van participar 7.000 persones en el procés participatiu per votar a la candidatura preferida. Ho van fer, com es tornarà a fer a l’abril de l’any que ve, a través de Decidim.Barcelona.

La Sindicatura de Greuges té el deure de defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques davant l’administració local.

Més informació

Nou comentari