Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona estudiarà nous espais per ubicar-hi grans esdeveniments
  • CA

Després d’una nova edició del Primavera Sound, convulsa per les queixes veïnals i pel xoc amb l’Ajuntament, si bé finalment s’ha acordat que seguirà fins com a mínim el 2027 i amb una durada d’un sol cap de setmana, el cert és que el Primavera ha tornat a obrir el meló de si Barcelona ha d’acollir grans festivals i concentrar-los tots en determinades zones de la ciutat, i sobretot, a quin preu. Preu en forma de subenció i preu també de malestar veïnal.

L’Ajuntament “no ha fet la feina”

“El govern no ha fet els deures en repensar les polítiques d’esdeveniments, ni en la gestió de la necessària descongestió de l’espai del Fòrum”, han dit els republicans, que reclamen el dret dels veïns a viure tranquils: “Hi ha veïns de la ciutat que senten “que sempre perden” i que simplement “son l’escenari on passen grans coses, però que no reverteixen en la seva qualitat de vida”, ha reblat Alamany.

El text presentat per ERC i aprovat per unanimitat planteja dos eixos de treball: reforçar els serveis pel que fa al control, gestió del civisme, la convivència, els fluxos en els itineraris i la neteja, en les zones de concentració d’oci nocturn i esdeveniments, i treballar en la diversificació dels emplaçaments dels esdeveniments a Barcelona per evitar la concentració d’aquests en determinats espais de la ciutat, especialment en aquells que es troben en zones habitades.

Repartir els festivals per la ciutat

A proposta d’ERC, la comissió de Presidència de l’Ajuntament ha acordat per unanimitat de tots els grups aquest dimecres que Barcelona faci passes cap a la desconcentració de grans esdeveniments a zones com el Fòrum, Montjuïc, el Triangle Golfo del Poblenou o les discoteques del Front Marítim. “Ens els darrers dies hem viscut episodis d’aglomeracions, incivisme, soroll… I hem vist la irritació d’uns veïns, decebuts i que es senten menystinguts per la mala gestió del govern. I no estem parlant d’un fet aïllat”, ha assegurat la regidora Elisenda Alamany en la presentació de la proposta.

Denúncia contra el soroll al Primavera

De fet, la plataforma Stop Concerts presentarà una denúncia pel soroll del Primavera Sound, després d’assegurar que els veïns ja “no poden aguantar més” i que esperen resignats les nits que no poden descansar mentre dura el festival. També denuncien la brutícia que es genera i la inseguretat que els causa que milers de persones deambulin de nit pels carrers propers als habitatges.

Més notícies
Espectadors davant d'un escenari del Primavera Sound / David Zorrakino / Europa Press
El Primavera Sound reduirà el seu format per minimitzar les queixes veïnals
Notícia: El Primavera Sound reduirà el seu format per minimitzar les queixes veïnals
Comparteix
El festival concentrarà els concerts durant només un cap de setmana durant les pròximes cinc edicions
Durant l'estrena del Primavera Sound es van viure força aglomeracions / ACN
El Primavera Sound es quedarà a Barcelona almenys fins al 2027
Notícia: El Primavera Sound es quedarà a Barcelona almenys fins al 2027
Comparteix
Els organitzadors del festival i l'Ajuntament de Barcelona recondueixen les negociacions per evitar una fuga musical
Un autobús elèctric de la xarxa de TMB de Barcelona / EP
El Primavera Sound reforça la vigilància per l’ús de la mascareta als busos
Notícia: El Primavera Sound reforça la vigilància per l’ús de la mascareta als busos
Comparteix
La mesura del festival pretén evitar nous casos com el viscut la nit de dijous

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa