Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Primavera Sound reduirà el seu format per minimitzar les queixes veïnals
  • CA

El Primavera Sound recuperarà el seu format habitual per minimitzar les queixes dels veïns de la zona del Fòrum. Així ho anunciava aquest dissabte l’Ajuntament de Barcelona, que celebra l’acord per la continuïtat del festival en format d’un sol cap de setmana, una mesura que permetrà reduir l’exposició dels afectats, que aquest any han vist com el certamen s’allargava durant gairebé una setmana.

“Una cosa que l’Ajuntament volia des del primer moment i que va ser un dels primers conflictes amb el Primavera Sound era que el festival fos només un cap de setmana. Ens semblava que dues setmanes, com a fet excepcional, estava bé. Estàvem disposats a estudiar-ho si era un fet indispensable per la continuïtat del festival a Barcelona, però crec que finalment s’ha aconseguit un bon acord per a un cap de setmana i això ajudarà a la convivència”, apuntava ahir en declaracions a l’ACN el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí Grau, que considera que el consistori ha estat “molt exigent” amb l’organització del certamen a l’hora de negociar aquest pacte fins al 2027.

Flux raonable de festivals

En aquest sentit, des del govern municipal asseguren que per arribar a l’acord era necessari que per part dels impulsors hi hagués una predisposició a minimitzar les molèsties veïnals, un fet que passa per concentrar tots els concerts en un cap de setmana i per donar un cert marge al consistori pel que fa a les dates de celebració per garantir un “flux raonable de festivals” a la ciutat.

Malgrat la tensió que ha marcat les negociacions, Martí remarcava que “les relacions sempre han estat bones” entre les dues parts i es mostrava satisfet d’haver aconseguit estrenar les pròximes cinc edicions a la capital catalana abans de fer el salt a Madrid. “Un Primavera Sound sense seu a la ciutat deixaria de ser una mica el Primavera Sound”, insistia Martí, que considera que a Barcelona “li interessa molt” tenir esdeveniments com aquest.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa