Barcelona denuncia a la Fiscalia d’Odi dos manifestants del 12-O a Colom

Identificades dues de les persones que van exhibir símbols anticonstitucionals

L’Ajuntament de Barcelona ha identificat dues de les persones que van exhibir símbols anticonstitucionals a Colom el 12 d’octubre i, amb aquesta nova informació, ha ampliat la denúncia que va presentar la setmana passada a la Fiscalia d’Odi a través de l’Oficina per la No Discriminació (OND). La identificació d’aquestes dues persones s’ha pogut fer gràcies a la col·laboració ciutadana, expliquen fonts del consistori.

L’OND va analitzar les imatges de la concentració espanyolista a Colom, en què es veien banderes franquistes o esvàstiques i com participants proclamaven crits com ‘Heil Hitler’ o ‘Viva Franco’, i va presentar la denúncia l’endemà del 12 d’octubre.

El regidor de Drets de Ciutadania de Barcelona, Marc Serra, va afirmar la setmana passada, quan va informar sobre la denúncia, que “no es pot deixar impune l’exhibició de símbols franquistes o feixistes o simbologia nazi”. En l’escrit d’ampliació, presentat aquest dilluns, l’Oficina per la No Discriminació sosté que els fets que van tenir lloc a Colom “afecten els interessos de la ciutat”.

Nou comentari