Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament porta a la Fiscalia les salutacions feixistes a Colom del 12-O
  • CA

El regidor de Drets i Memòria democràtica de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, ha anunciat que el consistori ha denunciat a la Fiscalia les salutacions feixistes que es van produir després de l’acte unionista de la plaça Colom per celebrar el 12-O. Serra ha detallat que la denúncia és per “enaltiment del nazisme” i els “discursos d’odi” que alguns dels assistents van protagonitzar.

A més, el regidor de BComú ha demanat al PP i a Cs, que governen amb Vox a diverses regions de l’estat espanyol, que condemnin els fets. “El PP i C’s farien bé de desmarcar-se’n. I de trencar qualsevol acord amb aquells q agiten la bandera del feixisme i atempten contra la Memòria Democràtica”, ha dit.

En l’escrit presentat al ministeri públic, l’Ajuntament proposa parlar amb els periodistes que van enregistrar imatges si és necessari. “El que volem és que la justícia actuï”, ha dit Serra, que ha afegit que ara la fiscalia ha de decidir si obre o no diligències.(La notícia s’actualitza amb informació a partir de l’escrit de la denúncia) El text recull que la concentració ha estat organitzada per Somatemps, Catalunya Suma per Espanya i Vox i esmenta els noms d’alguns dels participants en l’acte amb ofrena floral inclosa.

Tot seguit, es descriu, a l’altre costat del monument, un grup de persones convocades pel Frente Nacional Identitario va cremar una estelada mentre feia la salutació nazi, exhibint banderes preconstitucionals i una de molt grossa “amb una petita modificació d’una creu gamada”. Davant dels fets exposats, que l’Ajuntament considera podrien ser constitutius de diversos delictes del Codi Penal, se sol·licita a la fiscalia que instrueixi diligències per determinar els fets, l’autoria i les circumstàncies i les aporti al jutjat competent per instruir diligències prèvies per un possible delicte d’odi.

En concret, es proposa entrevistar alguns testimonis i que els Mossos d’Esquadra revisin els enregistraments de les imatges de les càmeres de seguretat pròximes al lloc on van tenir lloc els fets.

“No es pot deixar impune”

Segons ha manifestat Serra, la fiscalia ha d’investigar-ho. “Nosaltres creiem que ho ha de fer perquè s’ha de ser contundent; no es pot deixar impune l’exhibició de símbols franquistes o feixistes o simbologia nazi”, ha afegit el regidor recordant que en un país com Alemanya fer-ho és “directament il·legal”. La denúncia registrada aquest dimarts, l’endemà de la concentració, persegueix també que els diferents grups “que es consideren demòcrates i van participar en l’acte, com Vox, s’aïllin i es retractin”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa