Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona convoca el seu primer ple semipresencial
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona fa una petita passa endavant cap a la ‘nova normalitat’ política. El ple del mes de maig, convocat pel proper divendres 29, serà semipresencial: fins a 14 regidors podran assistir-hi en persona i la resta es connectaran per videoconferència. Serà el primer en aquest format en tota la història de la institució, com també va ser pioner a l’abril el primer ple virtual.

El secretari municipal ja ha demanat a tots els grups polítics que designin a un màxim de dos electes com a representants. Hauran de guardar les distàncies de seguretat amb compte, perquè la sessió tindrà lloc a la sala Carles Pi i Sunyer, és a dir, a l’estret hemicicle del saló de plens. Presumiblement els partits escolliran al president del grup i al portaveu. Josep Bou i Manuel Valls podran lluir els seus grups al complet, ja que PP i BpC tenen només dos regidors cadascun.

Aquesta setmana s’han recuperat ja les 4 comissions municipals mensuals –Drets Socials, Urbanisme, Presidència i Economia–, després d’un abril excepcional en què les quatre es van fusionar en una única sessió per despatxar els expedients que no podien ajornar-se. El ple del mes d’abril també va ser diferent: hi va haver dos plens virtuals, un d’extraordinari sobre la Covid-19 que arraconava l’oposició, i un d’ordinari amb l’ordre del dia complet i votacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa