Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els avals marquen les primeres diferències per liderar Cs a Barcelona

Anna Grau i Koldo Blanco s’enfrontaran en unes primàries per veure qui liderarà la llista de Ciutadans a les pròximes eleccions de Barcelona. El partit ha informat aquest dimecres que tots dos han superat els avals necessaris per poder-se presentar. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, però, la cursa pels avals ja marca les primeres diferències entre els dos candidats. Anna Grau, la preferida de la cúpula del partit, ha aconseguit 61 suports. Per la seva banda, Koldo Blanco n’ha obtingut 39.

Els avals mostren, així, les primeres preferències entre els militants del partit taronja a la capital catalana. És cert que Koldo Blanco pren la decisió de lluitar pel lideratge del partit més tard que Grau i que hauria tingut menys temps, a priori, per aconseguir els suports necessaris. Amb tot, però, els 39 avals de Blanco representen el 15% de la militància, la xifra mínima que havia marcat el partit per poder presentar-se. Anna Grau ha obtingut el suport de poc més del 24% dels afiliats.

Enquestes desfavorables i rebombori intern

El partit busca capgirar una tendència molt negativa a la capital catalana. Seguint l’exemple d’altres zones tant de Catalunya com de l’Estat, les enquestes deixen entreveure un fracàs absolut del partit a les pròximes eleccions. Tant, que cap dels sondejos publicats fins al moment pronostiquen que Cs arribi al 5% de vots necessaris per entrar al plenari de Barcelona. Grau és segurament la cara més coneguda dels dos precandidats. Blanco alhora ja va formar part del plenari i coneix la seva idiosincràsia. Amb els avals suficients aconseguits, ara els militants tindran l’última paraula en una votació electrònica a mitjan febrer.

El guanyador, més enllà de capgirar les enquestes, haurà de decidir què fa amb l’actual líder del grup a l’Ajuntament, Paco Sierra. El regidor va aconseguir desbancar l’exlíder, Luz Guilarte, i és l’actual portaveu. Ara bé, té la cúpula del partit en contra. Cap dels dos candidats ha format part de manera activa en cap de les decisions relacionades amb el ‘Cas Sierra’, un fet que, qui sap, pot ser clau per prendre una decisió.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: I diran que hauran fet primàries, els feixistes a febrer 08, 2023 | 19:42
    I diran que hauran fet primàries, els feixistes febrer 08, 2023 | 19:42
    vés per on, ara els feixistes, hauran de fer democràcia interna, tot i que, per molt que ho facin aparentar, segur que al final d'una manera o altre la deGRAUdada serà imposada pel partido

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa