Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Asens anteposa les urnes als “fronts antifeixistes” per vèncer l’extrema dreta
  • CA

Els candidats de BComú al Congrés i encara tinents d’alcalde Jaume Asens i Gerardo Pisarello han reivindicat la via institucional per fer front a l’ascens de l’extrema dreta en detriment de les protestes antifeixistes al carrer, en un acte de campanya al barri de Sant Antoni l’endemà dels aldarulls a la concentració de rebuig a Vox. Asens ha apostat per les urnes com la via més “eficaç” per contenir-ne l’avenç: “No crec que la millor forma sigui amb fronts antifeixistes i hi ha tot un debat sobre l’eficàcia o no d’aquests fronts, la via més eficaç i contundent per vèncer l’extrema dreta és des de les institucions i governant per a la gent”. Les polítiques socials des de les institucions com l’Ajuntament de Barcelona són, per ell, “antídot principal” contra el fenomen.

El polític de Podem ha analitzat també com Vox pressiona la política espanyola a través de l’enfrontament amb l’independentisme. Així, ha lamentat que Pedro Sánchez (PSOE) torni a “col·locar en campanya l’article 155”. “L’extrema dreta condiciona el camp de joc i fa que es converteixi en director d’orquestra no només de partits de dretes sinó de partits d’esquerres com el PSOE”, ha afirmat el candidat, que ha reivindicat els comuns com “l’única garantia” per evitar aquest escenari i no tornar a “l’Espanya en blanc i negre”. 

“Conquerir la democràcia és el més revolucionari que podem fer”, ha coincidit Pisarello. “Fer polítiques socials valentes, polítiques feministes… amb això és amb el que hem d’actuar contra l’extrema dreta”, ha contraposat. També ha fet referència a l’atac al faristol antifranquista que el consistori va instal·lar dimarts davant la comissaria de la Policia Nacional: “A Via Laietana no es torturava a la gent perquè sí, era perquè lluitaven per coses molt semblants a les que lluitem ara. Això és el que Carina Mejías y Cs no volen que recordem”, ha sostingut, en referència a l’oposició de la regidora de Cs a la senyalització. “No podem combatre l’extrema dreta sense la memòria d’aquells que van lluitar abans que nosaltres; si no la recordem, tornarem a repetir el passat”, ha asseverat.

La regidora de Feminismes, Laura Pérez, també ha intervingut a l’acte, que portava per lema Per aturar la ultradreta, conquerim drets i llibertats. “No estem per ser pessimistes, hem de superar el ‘no passaran’ –ha defensat– i tenim un full de ruta propi amb propostes constructives”. “L’extrema dreta encèn el masclisme perquè té por a un canvi que ja no poden aturar: el moviment feminista és imparable i al 8-M es va demostrar”, ha resolt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa