Asens, a les portes del Suprem: “Està en joc la democràcia”

El tercer tinent d'alcalde de Colau assegura que el procés de l'1-O és "un acte de venjança i de persecució"

El tercer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Asens, de l’equip de govern d’Ada Colai, ha defensat a les portes del Tribunal Suprem que el judici de l’1-O no jutja només els independentistes sinó que “està en joc la democràcia”.

En declaracions als periodistes just abans de l’inici de la primera sessió, Asens ha mostrat la seva “indignació i vergonya” per un judici que considera que té “poc a veure” amb la justícia i que és un “acte de venjança i de persecució”. En aquest context, ha afirmat que està en joc també la credibilitat democràtica de la justícia espanyola.

“Avui es jutgen alguns dels nostres adversaris polítics, però això no ens impedeix venir a solidaritzar-nos amb ells. Quan es vulneren els seus drets també es vulneren els nostres”, ha dit. 

Per a Asens, que també es advocat, els judici es basa en “fets distorsionats” i els acusats seran jutjats per un tribunal “incompetent”. “No es jutja només els independentistes sinó que també es jutja la justícia espanyola i avui l’estat espanyol i la justícia espanyola està sent observada per tot Europa”, ha avisat.

Més informació

Nou comentari