Artadi: “Collboni està agafant els tics de Colau quan assenyala cap als Mossos”

La portaveu de Junts per Catalunya a l'Ajuntament assegura que el govern municipals "ha anat a eliminar l'oposició" amb el cartipàs

El primer tinent d’alcaldia i líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, “comença a agafar els tics d’Ada Colau quan assenyala cap als Mossos d’Esquadra per parlar de seguretat”. Així de crítica s’ha mostrat aquest dimecres al vespre la portaveu de Junts per Catalunya al consistori, Elsa Artadi, en una entrevista al programa Bàsics, de Betevé.

Segons Artadi, “Collboni es va passar la campanya parlant de seguretat i ara, com a primer tinent d’alcalde, la seva resposta sobre la qüestió no pot ser dir que espera veure què diuen els Mossos en la junta local de seguretat”. “Jo, com a regidora, vull saber què pensa fer l’Ajuntament, com pensen apoderar la Guàrdia Urbana i, sobretot, necessitem saber si la senyora Colau i el senyor Albert Batlle van en la mateixa direcció“, ha dit en referència a les punts de vista diferents sobre la seguretat que tenen els comuns i el PSC i especialment el tinent d’alcalde de Seguretat, exdicrector dels Mossos.

[r:1]

Pel que fa al ple del cartipàs, en què es van distribuir els recursos humans i materials i els càrrecs en comissions i districtes que tindran els diversos grups municipals, Artadi ha assegurat que “el govern municipal ha anat a eliminar l’oposició, perquè el desequilibri de recursos entre govern i oposició és molt més alt que el mandat anterior”.

[r:2]

Junts per Catalunya va ser l’únic grup que va votar en contra de l’acord que es va aconseguir in extremis. “Vam tenir la mateixa impressió que entre el 26 de maig i el 15 de juny, que és que tothom volia que Colau fos alcaldessa. Ahir es va materialitzar la manca d’oposició, nosaltres farem oposició”, ha anunciat.

Segons la regidora, el seu objectiu “no és ni assemblar-se a ERC ni distanciar-se’n [els republicans van votar finalment a favor del cartipàs], sinó fer política sense mirar el retrovisor, sent exigents i crítics quan calgui”, especialment “quan hi hagi discursos buits com en el cas de l’emergència climàtica, que es reconeix que existeix però es difereix la declaració sis mesos”.

Més informació

Nou comentari