Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Alba Vergés: “No hi ha cap motiu sanitari, cap ni un, per suspendre el MWC”

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, han insistit avui en el missatge de calma i “confiança en els experts en salut pública” pel risc de coronavirus. Vergés s’ha pronunciat sobre el risc de l’epidèmia respecte a la celebració del Mobile World Congress: “No hi ha cap motiu sanitari, cap ni un, per suspendre el Mobile World Congress”. “Nosaltres hem de mostrar tot el respecte pel que fa a les empreses que es retiren. La OMS segueix reiterant que viatjar és segur i altres fires europees estan succeint amb normalitat”, ha afirmat. Les decisions que les institucions estan prenent, han dit tant la consellera com el ministre, estan coordinades per les directrius de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), les autoritats europees i els experts en salut.

Vergés ha parlat “d’epidèmia de la por” pel coronavirus i ha estès la mà al MWC, “estem a la seva disposició així com de les universitats i de totes les institucions del país”. La consellera s’ha referit, amb el MWC implícit, a la implantació de mesures sanitàries com “reforçar les mesures de prevenció” i “donar consells d’higiene”, així com la instal·lació de “dispensadors pel rentat de mans”. “No estem davant de cap situació excepcional”, ha dit Alba Vergés.

Pel que fa al ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha volgut reiterar el “missatge de confiança”, ja que, segons ell, “tenim un sistema que està més que preparat” i ha assegurat que s’han pres totes les accions pertinents: “detecció precoç, aillament i si s’han de prendre decisions addicionals, les prendrem”. Pel que fa al MWC, el missatge ha estat semblant al de Vergés: “No hi ha avui cap raó de salut pública per pendre cap decisió respecte a cap esdeveniment que ocorri a Barcelona, Catalunya o Espanya”

Més notícies

Vodafone tampoc va al MWC pel coronavirus

Notícia: Vodafone tampoc va al MWC pel coronavirus
Comparteix
En un comunicat, l'empresa diu que ha pres aquesta decisió perquè "per sobre de tot està la salut i la seguretat dels nostres treballadors"
Notícia: Vodafone tampoc va al MWC pel coronavirus - Mobile

El coronavirus no aconsegueix cancel·lar la ISE, la fira audiovisual més gran del món

Notícia: El coronavirus no aconsegueix cancel·lar la ISE, la fira audiovisual més gran del món
Comparteix
Moltes empreses que han cancel·lat la seva assisència al MWC, com Sony o Intel, sí que han assistit a la ISE
Notícia: El coronavirus no aconsegueix cancel·lar la ISE, la fira audiovisual més gran del món - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa