Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament de Barcelona denuncia el líder de Desokupa a la fiscalia

L’Ajuntament de Barcelona ha denunciat davant de la fiscalia el líder de Desokupa, Daniel Esteve, i dos membres més presents a la manifestació de dijous passats davant dels edificis ocupats del Kubo i la Ruïna. La denúncia, per delictes d’odi, recull els càntics nazis, salutacions feixistes i incitacions a l’odi ideològic que es van fer durant la concentració d’aquesta empresa vinculada estretament a l’extrema dreta.

La denúncia, que signa el director de l’Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona, relata que aquestes accions van fer-se amb l’únic objectiu de rebutjar de forma “furibunda” aquells que tenen idees ideològiques contràries. Desokupa va escalfar l’ambient durant tota la setmana a les xarxes socials, assegurant que hi anirien per fer fora els okupes. A la concentració, es van poder sentir crits de “Sieg Heil” i insults contra Ada Colau.

“No permetrem que vingui l’extrema dreta”

L’alcaldessa Ada Colau ha lamentat les imatges que es van viure dimarts passat a la Bonanova i ha criticat el clima d’odi sembrat per la dreta i l’extrema dreta. En declaracions a Nació Digital, Colau ha assenyalat també Cs i Valents per personar-se davant dels edificis ocupats i “incendiar de forma irresponsable un conflicte“. Valents va anar-hi durant els darrers dies del mandant provocant enfrontaments directes amb els ocupes. D’altra banda, Cs s’hi manifesta cada dimarts des que va començar la precampanya.

En aquest mateix mitjà, la candidata de BComú ha demanat “no permetre” l’augment de l’extrema dreta, que ve “a crear conflictes i a instaurar discursos d’odi o fer crits feixistes als nostres carrers”. Segon apunten aquestes informacions, la denúncia detalla que entre els manifestants hi havia membres dels Casuals, un grup neonazi condemnat per organització criminal, entre altres delictes. A més, es fa constar que el fill del candidat de Vox a l’Ajuntament, Gonzalo de Oro-Pulido, va encapçalar la concentració amb una porra extensible i va ser finalment denunciat per dur a sobre una arma il·legal.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a maig 17, 2023 | 10:55
    FRAN BCN maig 17, 2023 | 10:55
    La Kolau com sempre, desafinant...
  2. Icona del comentari de: teix a maig 17, 2023 | 11:38
    teix maig 17, 2023 | 11:38
    La por dels de la Colau els fa anar de naps a cols i sovint fugir d’estudi. Volen denunciar el líder de Desocupa per odi i per no sé què més? Si és per qüestió política i electoral, que ho facin però el mateix podrien fer els nomenats en l’escrit dins del mateix sac. Però que tinguin en compte que la qüestió que importa i preocupa als ciutadans ‘normals’ és una altra, la de la ocupació il·legal (feta o en perill de ser-ho) dels seus propis habitatge. Es veu veuen l’alcaldessa actual, pels seus antecedents, com a la protectora de l’estil dels usurpadors em comptes de set-ho dels perjudicats.. Això és el que les hostes de la Colau han d’explicar...com si els toqués a ells

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa