Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau reclama no convertir la immersió lingüística “en un problema”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat no convertir la immersió lingüística “en un problema”. En una entrevista a TVE, Colau ha assegurat que és un gran “error” polititzar l’ús del català a l’escola i relacionar-lo amb el conflicte independentista. “No s’ha de convertir en un problema el que no ho és”, ha dit.

El Tribunal Suprem va confirmar aquest dimarts l’obligació de totes les escoles de Catalunya d’impartir un mínim del 25% de les classes en castellà després de rebutjar el recurs de la Generalitat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del passat desembre.

Colau ha demanat a l’Estat espanyol i a la Generalitat que busquin el marc legal adequat per “blindar un model que és un èxit” i ha assegurat que les famílies que volen escolaritzar els seus fills en castellà poden fer-ho als centres privats. “El sistema públic ha de defensar un sistema igual per a tothom”, ha dit. “Això inclou la garantia de ple domini dels dos idiomes”.

Crítiques a Junts

Durant l’entrevista, Colau ha tornat a criticar l’actitud de Junts per Catalunya durant les negociacions dels pressupostos catalans, que ha acabat amb un doble acord entre ERC i els comuns per aprovar els comptes de la Generalitat i, de retruc, els de l’Ajuntament. L’alcaldessa de Barcelona ha lamentat que Junts no estigui satisfet amb el resultat de l’acord i ha recordat que ja van advertir que el Govern “repetia una fórmula fracassada”.

Colau també ha defensat la decisió del departament de Salut d’ampliar l’ús del passaport Covid a la restauració, els gimnasos i les residències de gent gran. “Espero que no tornem enrere amb les restriccions perquè seria duríssim per la gent”, ha dit. “Necessitem un Nadal de retrobades”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: no en té prou en destrossar Barcelona? a novembre 24, 2021 | 13:13
  no en té prou en destrossar Barcelona? novembre 24, 2021 | 13:13
  Que rapida que surt en defensa del Regimen quan aquest ens trepitja una vegada i una altra, fot fàstic! Així li ....
 2. Icona del comentari de: bs a novembre 24, 2021 | 13:21
  bs novembre 24, 2021 | 13:21
  inútil individua barruda demagoga mentidera i botiflera, fora la colaua i els comunspudents , aquesta vividora mana amb els vots del delinqüent valls, sembla que ja ningú ho recorda..
 3. Icona del comentari de: amb comú no podem a novembre 24, 2021 | 13:38
  amb comú no podem novembre 24, 2021 | 13:38
  mira frau kolau, tu no ets ningú per qüestionar la immersió lingüística catalana. España és un país a dia d'avui franquista, sense respecte a la democràcia i amb un sistema judicial a dia d'avui afranconat, trist però és així. Tu kolau ets la menys indicada per parlar de problemes, quan la teva "persona" és ja de per si un problema. Tu ets la menys indicada per parlar de problemes polítics, quan acceptes vots gratuïts d'un feixista. O és que com que a la política , no hi ha res gratuïts, com a compensació, has de fer l'impossible per destruir la llengua catalana
 4. Icona del comentari de: Jop a novembre 24, 2021 | 13:39
  Jop novembre 24, 2021 | 13:39
  L esquerra papanata deixara a la dreta algo tant humà com la defensa de la diversitat d'identitats...
 5. Icona del comentari de: Ricard a novembre 24, 2021 | 16:17
  Ricard novembre 24, 2021 | 16:17
  Efectivament, la immersió no es el problema. El problema són les forces xenòfobes castellanistes i els seus aliats, com el partit de Colau.
 6. Icona del comentari de: MIquelets & company a novembre 24, 2021 | 16:57
  MIquelets & company novembre 24, 2021 | 16:57
  El problema ets tu
 7. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a novembre 25, 2021 | 10:28
  Serafi Bandarra i Grataconys novembre 25, 2021 | 10:28
  Si tenim una mica de sort aquesta acabara al govern central de lo que sigui i deixa l'alcaldia de Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa