La publicació del vot per seccions censals és un dels moments més esperats de qualsevol ressaca electoral perquè són la unitat d’anàlisi més petita i, a més d’oferir un mapa dels colors polítics molt acurat, és una font d’anècdotes i curiositats, com l’illa de cases de Sant Martí, on passi el que passi sempre guanya el PP. Les eleccions del 10-N no han sigut una excepció i s’ha donat una situació poc habitual: vuit seccions censals estan pintades de color gris perquè s’ha produït un empat a vots entre dos partits.

Els empats són poc freqüents i en aquestes últimes eleccions només representen el 0,75% de les 1.068 seccions censals amb les quals està dividida la ciutat. El 28-A, per exemple, no n’hi va haver cap, mentre que a les municipals del 26-M n’hi va haver 10 (totes en seccions diferents de les actuals). Per partits, ERC apareix en sis dels vuit empats, mentre que el PSC ho fa en cinc. Els republicans van empatar en tres ocasions amb JxCat i en tres més amb els socialistes. Els altres dos empats es van produir entre el PSC i En Comú Podem.
 

En gris, empats a tres seccions de Sant Andreu i una de Nou Barris / Instamaps

En gris, empats a tres seccions de Sant Andreu i una de Nou Barris / Instamaps

Ciutat Vella, Nou Barris, Sant Andreu, l’Eixample i Gràcia

Socialistes i comuns van empatar a 140 vots a la zona de la plaça Terenci Moix i el carrer Pelai (Raval) i a 172 al costat de l’estació de Fabra i Puig (Vilapicina i la Torre Llobeta), a tocar del carrer de la Jota.

ERC, que per primera vegada va superar el PSC al districte de Sant Andreu, va igualar amb els socialistes a dues seccions censals de Sant Andreu de Palomar i a una de la Sagrera.

En canvi, la disputa dels republicans amb JxCat es van concentrar a l’Eixample (2 empats), una a prop de Francesc Macià i l’altre a Tetuán; i a Gràcia (1 empat), al voltant del carrer dels Cinemes Bosque.
 

 

Més notícies
Els resultats del 10N als districtes de Barcelona, en 10 gràfics
Notícia: Els resultats del 10N als districtes de Barcelona, en 10 gràfics
Comparteix
ERC guanya a 6 districtes, el PSC a 3 i JxCat es converteix en primera força a Sarrià-Sant Gervasi
El partit més votat el 10N en cada illa de cases de Barcelona
Notícia: El partit més votat el 10N en cada illa de cases de Barcelona
Comparteix
Descobreix que han votat els teus veïns a les eleccions espanyoles

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa