Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
VÍDEO | Corredisses, carrusels i llançaments a l’Eixample en la 7a nit de protestes
  • CA

La mobilització contra l’empresonament de Hasél ha tornat a portar moments de tensió davant de la Prefectura de la Policia Nacional a la Via Laietana. La manifestació ha arribat a la comissaria i llavors s’han iniciat els primers llançaments d’algunes pedres i ampolles contra la els agents antiavalots del cos policial espanyol. Va ser en aquest punt on ahir es van viure els moments de major tensió, ja que els antiavalots dels Mossos d’Esquadra van rebre llançaments de tot tipus d’objectes, fins i tot semàfors, durant gairebé mitja hora.

Després de diversos minuts de llançaments intermitents a la Policia Nacional, els antiavalots dels Mossos d’Esquadra han avisat per megafonia que si seguien els atacs al voltant de la prefectura, hi hauria “intervenció policial”. La resposta dels concentrats s’ha dividit en dues parts. La primera, llançar més ampolles que en cap altre moment. La segona, passada la rauxa, ha consistit de retrocedir uns metres fins endinsar-se al voltant del Palau de la Música Catalana, que ahir va ser atacat.

Finalment, quan passaven dues hores des de l’inici de la manifestació, els implicats han fet les primeres barricades amb contenidors han arrossegat al centre de la calçada. Aquests impediments perquè els Mossos els persegueixin amb facilitat s’han iniciat a la part baixa del carrer Girona i s’han anat repetint mentre la mobilització pujava pel mateix carrer.

Els Mossos han informat de tres detencions i han detallat que s’han cremat 10 contenidors.

Carrusel a Gran Via

Tot s’ha accelerat en el moment que la marxa ha topat amb un gran contingent de furgonetes de la Brimo a la Gran Vía de les Corts Catalanes a l’altura del carrer Girona. Alguns dels manifestants s’hi han dirigit, mentre els feien llançaments i la resposta policial ha estat fer el carrusel per dispersar la massa pel centre del passeig peatonal.

Intent d’agressió d’un veí i resposta

L’incident més greu a l’inici de la manifestació s’ha donat quan un veí d’un edifici de la zona de Pla de Palau ha llançat una ampolla de vidre contra els manifestants que caminaven tranquil·litament pel passeig d’Isabel II. Els concentrats, indignats, s’hi han apropat i l’han confrontat verbalment. La discussió ha escalat i l’home ha acabat ensenyant-los les natges del cul i els manifestants llançant algunes pedres contra la finestra del veí.

Quan han marxat, l’home ha reconegut a aquest diari que ha iniciat el conflicte llançant-los una ampolla de vidre perquè està “fart” i ha acusat els manifestants d’haver-li llançat objectes divendres passat. Mentrestant, una noia que també s’havia esperat al final de la discussió ha interpel·lat l’home: “Jo no tinc res a veure amb la manifestació. Passejava. I l’ampolla m’ha passat a un metre. És conscient del què ha fet?”. El veí, desbocat, s’ha limitat a insultar-la. En tot plegat, no consta cap moviment de la policia pels fets.

La protesta semblava que s’apagava després d’una setmana d’aldarulls i manifestacions massives. La reducció d’afluència i la lentitud amb què ha començat la mobilització feien pensar que aquesta nit podria ser tranquil·la. Sense comptar la gran quantitat de premsa que s’hi ha presentat, al voltant de l’Arc de Triomf hi havia un centenar de persones aproximadament a l’inici de la protesta, una quantitat notablement inferior a la de les jornades prèvies. Amb tot, més de 300 persones han acabat formant part de la concentració.

Després de gairebé una hora, finalment el grup s’ha posat en marxa, després d’haver sumat uns quants participants que anaven arriben amb comptagotes. La marxa, en direcció al parc de la Ciutadella, ha començat sense incidents i ignorant el dispositiu policial que protegeix el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

La pluja n’ha estat un dels motius de l’inici lent, però no l’únic. “Tres amics meus no vénen perquè un van ser detingut i no vol jugar-se-la i dos se’n va lliurar per poc“, diu el Marc, un dels joves concentrats.

Més notícies
Primer detingut de la 6a nit de protestes per Hasél / Jordi Borràs
Presó provisional per a un veí de Sants per protestar per Hasél
Notícia: Presó provisional per a un veí de Sants per protestar per Hasél
Comparteix
Es tracta d'un home anomenat Carles, de Sants, segons informa Alerta Solidària
5a nit d'aldarulls per l'empresonament de Hasél / Jordi Borràs
Una setantena de detinguts després de sis nits de protestes
Notícia: Una setantena de detinguts després de sis nits de protestes
Comparteix
Aquest diumenge els Mossos van detenir vuit persones més
Vidres trencats per pedres llançades per manifestants al Palau de la Música / ACN
El Palau de la Música xifra en 14.000 euros el cost de l’atac durant les protestes
Notícia: El Palau de la Música xifra en 14.000 euros el cost de l’atac durant les protestes
Comparteix
L'entitat va patir llançaments contra els vidres | Condemna "l'agressió a la cultura" alhora que referma la defensa de la llibertat d'expressió
Brossa cremant davant del Palau de la Música, la 6a nit de protestes per Hasél / Adrià Lizanda
VÍDEOS | Tensió amb veïns i un saqueig frustrat desdibuixen la 6a nit de protestes
Notícia: VÍDEOS | Tensió amb veïns i un saqueig frustrat desdibuixen la 6a nit de protestes
Comparteix
La cita era a Sants però els manifestants han preferit tornar al centre de la ciutat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa