Els aldarulls per l’empresonament de Pablo Hasél han deixat 67 detinguts a Barcelona –129 a tot Catalunya– després de sis nits de protestes. Aquesta nit els Mossos d’Esquadra han detingut vuit persones, cinc d’elles per robatori amb força en una botiga de roba i 3 per desordres públics i atemptat als agents de l’autoritat. De moment la nit més moguda segueix sent la de dissabte, que va acabar amb 35 persones detingudes per saquejar botigues i enfrontar-se amb els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana.

La protesta d’aquest diumenge ha començat a l’estació de Sants, des d’on els manifestants han anat caminant fins al centre de la ciutat. El moment de més tensió s’ha viscut a Via Laietana, on un grup reduït ha tirat escombraries, ampolles de vidres, restes de menjar i petards contra el cordó policial que protegia la Prefectura Superior de la Policia Nacional. Nou agents han estat ferits pels llançament d’ampolles i objectes contundents, dos dels quals han estat traslladat a centres hospitalaris.

Ambient tranquil

El gruix dels manifestants es trobava a la zona superior de Via Laietana i Urquinaona, on l’ambient era tranquil i sense disturbis. Els aldarulls han començat quan un grup de persones ha iniciat un seguit de llançaments a la policia. També han arrancat senyals de trànsit i els han llançat contra els agents. Els Mossos han avisat per megafonia als manifestants, i en veure que continuaven fent llançaments, han actuat dissolent la protesta.

Així, els agents han escombrat els manifestants per Via Laietana amb dos cordons policials i diversos furgons. Els participants han reculat en direcció a la plaça Urquinaona i s’han produït algunes corredisses.

El Palau de la Música, protegit

Paral·lelament, un grup d’agents s’ha situat prop del Palau de la Música per evitar que els manifestants s’hi apropessin. Durant les protestes del dissabte passat, algunes persones van tirar pedres a la façana de l’edifici i en van trencar els vidres. En aquesta zona hi ha cremat un foc. Els Bombers de la Generalitat han hagut d’actuar per la crema de quinze contenidors.

Pel que fa a les barricades, segons fonts policials, alguns manifestants n’han fet a carrer del Consell de Cent i també a Rambla Catalunya. Aquests mateixos grups han llançat tot tipus d’objectes contundents contra els agents que formaven el dispositiu. Un equip conjunt de Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut cinc persones que acabaven de vandalitzar i d’accedir a un establiment comercial de roba del Passeig de Gràcia.

Nou comentari