4.000 euros de fiança per querellar-se contra la Brimo per “l’entrepà de Gran de Gràcia”

Querellants per la República recapta els fons: té 10 dies per poder continuar el procés judicial

4.000 euros. Aquest és l’import de la fiança que la titular del Jutjat número 10 de Barcelona ha imposat a Querellants per la República per esdevenir acusació popular contra la Brimo en una denúncia per una de les actuacions durant les protestes per la detenció de Pablo Hasèl. Ara la plataforma que té deu dies per abonar els diners per tal de continuar el procés judicial ha encetat una campanya per recaptar aquests fonts a través de donacions. De moment, a través dels comptes oberts per la recaptació n’han aplegat 2.000.

En concret, Querellants va interposar una querella contra contra els responsables del dispositiu efectuat al carrer Gran de Gràcia el passat 20 de febrer, en una de les protestes contra l’empresonament de Hasèl. Una actuació polèmica que produir un “efecte entrepà” entre els manifestants privant-los d’una sortida de fuita. El dispositiu va provocar fins i tot una investigació interna al cos que es va tancar atribuint la pinça a un malentès de les comunicacions entre ARRO i Brimo.

Querellants per la República va presentar una querella pels delictes del 175, 540 i 542 del Codi Penal. En concret, reclamen responsabilitats pels delictes de tortura, contra la integritat moral i contra l’exercici de drets civils i polítics amb els agreujants d’abús de superioritat i premeditació contra els agents i responsables del dispositiu. La jutgessa, però, per admetre la querella els reclama el dipòsit de 4.000 euros per continuar la instrucció.

L’entrepà

La maniobra del dispositiu d’ordre públic d’aquell dissabte va ser empènyer fins a Gràcia els manifestants i allà acabar de dispersar. De fet, un grup operatiu va empènyer els manifestants cap a la plaça Lesseps, un espai ampli on s’haurien dispersat de manera natural o on hauria estat fàcil dispersar-los. Aquesta era l’estratègia del Cecor, el centre de comandament, i l’ordre donada. Però, sense que l’equip operatiu que empenyia amunt estigués alertat, un altre equip de la Brimo va aparèixer a peu baixant per Gran de Gràcia.

Es va produir un tap i els manifestants van quedar com en l’interior d’un entrepà, amb moments d’angoixa. Molts van aixecar les mans enlaire en senyal de rendició. No es mostraven agressius en absolut. I no se sap quina va ser l’ordre operativa amb què va actuar aquest escamot de la Brimo que el va barrar el pas, els va fer entrar en un carrer estret i a més a més els colpejar amb les porres.

Més informació

Comentaris

    Manel 07/06/2021 12:53 am
    Aquests fanàtics tenen una barra que no poden amb ella.. Després de la.seva mani ens vau destrossar el barri, què voleu més encara?..'.'.....

Nou comentari