Cops de porra i la traveta perquè caigui: un epíleg de la càrrega a Gràcia

La càrrega de Mossos d’Esquadra contra un grup de manifestants encapsulat a Gran de Gràcia s’ha viralitzat ràpidament i pressiona al departament d’Interior. Però l’actuació controvertida no va quedar només en aquesta arremesa a cops de porra. Va tenir un epíleg al carrer perpendicular, l’estret Nil i Fabra, pel que fugien els joves que aconseguien sortir de l’encapsulament.

Quan els manifestants giraven per aquest xamfrà de Nil i Fabra, hi trobaven alguns antiavalots més. Repartien cops de porra contra un riu de gent que de fet estava marxant del lloc: corrien per allunyar-se de l’enfrontament. El fotoperiodista Jordi Borràs, que cobria la protesta, era en aquest punt i va retratar l’acció de dos agents contra un jove que passava enmig d’ells.

Va veure com amb les porres li pegaven per sota però també per sobre de la cintura –el protocol ho prohibeix– i el més sorprenent és que les imatges mostren clarament com un dels policies li feia la traveta amb el peu dret per fer-lo caure a terra. El noi efectivament va caure, i de cap. Era un dels molts joves que portaven algun tipus de protecció al cap, en aquest cas un casc de moto, que el va salvar de l’impacte.

La seqüència fotogràfica següent il·lustra com van anar els fets:

Escena 4: el noi colpejat cau a terra a conseqüència de la traveta / Jordi Borràs

El noi protagonista ha contactat amb el TOT Barcelona i ha confirmat que va caure a terra perquè l’agent li va fer la traveta. Des d’ahir a la nit li fan força mal les costelles, no sap si per causa directa de la caiguda o fruit de la pressió dels manifestants contra una paret quan van ser fortament encapsulats a Gran de Gràcia. Es recupera poc a poc, sense disposar encara d’una avaluació mèdica.

Comentaris

  Josep Febrer 21, 2021 | 12:22
  Pues ya ves. A los fascistas los tenéis en casa y no es necesario que vayais por ahí dando lecciones a otros países. Limpia tu propia inmundicia y después en quizás ocupate de los demás.
   FRAN BCN Febrer 21, 2021 | 14:04
   Es veu que els periodistes bonistes sempre fan esment als greuges dels pobres manifestants...en canvi, poc a l'emprenyament dels veïns als quals ens han destrossat.el.barri i danys en bens particulars i públic.
   36
   15
   Respon
    Maite P.L Febrer 21, 2021 | 15:17
    calla ja, amb això que ens han destrossat el barri. Jo visc a Lesseps i tanta destrossa com dieu la veig cada dia amb gent dormint al carrer, rebuscant als containers o demanant a la entrada del Condis. I aquesta violència no t'indigna? això no és destrossar el barri? Va home va!!!!!
    21
    12
    Respon
     uno que vive en Tabarnia Febrer 21, 2021 | 15:21
     Maite, no cal que t,escarrasis, aquest condueix un Porsche i esta montado en el dolar, qu,en en diuen, i els dames l,importa tres c......ons, a cada cerdo le llega su San Martin
     Manel Febrer 21, 2021 | 17:55
     Sembla que a sobre defenseu a quatre gamberros, que trist. M'han cremat i destrossat la moto, no feia mal a ningú aneu a.pastar fang sou còmplices d' aquesta.xusma ...
  yomateix Febrer 21, 2021 | 12:29
  poco se llevaron
  yomateix Febrer 21, 2021 | 12:45
  poco dan
  Carles Febrer 21, 2021 | 12:55
  No cal posar-hi adjectius. Les imatges ja els tenen tots.
  uno que vive en Tabarnia Febrer 21, 2021 | 15:18
  si Fran, si, tu procura per tu i millor que no et fotin fora de la feina i no puguis ni pagar la casa ni el lloguer, llavorens estaras emprenyat que perque els veins et giraran l,esquena i no t,ajudaran, aixo en dic un GRAN PERSONATGE
  17
  18
  Respon

Nou comentari