Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
14-F: El PSC s’imposa a la capital catalana
  • CA

Els resultats de les eleccions catalanes del 14-F a Barcelona ciutat han estat menys renyides del que pronosticaven les enquestes. El ERC, PSC i Junts es disputen l’hegemonia a Catalunya però a la capital són clarament els socialistes qui encapçala els resultats, amb el 99% de les paperetes escrutades. ERC i Junts queden una mica més enrere i no es produeix finalment el triple empat pronosticat.

Vox entra amb força tot i que la lletra petita destapa que es tracta d’un creixement més òptic que numèric. Ciutadans es desploma amb duresa, a causa sobretot per la pèrdua dels propis feus. En canvi els comuns resisteixen, tot i que de nou les eleccions catalanes els són molt més adverses que les municipals. La CUP creix però menys del previst. I finalment el PP queda a la cua, sense aconseguir remuntar com ambicionada el partit.

El passat 21-D, just després del referèndum de l’1-O i l’article 155, Catalunya i Barcelona van viure un gran augment de la participació que va permetre la primera victòria absoluta de Ciutadans a les urnes. La formació taronja es va endur el 24,21% dels sufragis, seguida d’ERC amb un 21,05%. JxCat, que ara es presenta dividit entre Junts i PDECat, va quedar tercer (20%). Els socialistes van quedar fora del podi amb un 14,74%, mentre que els comuns que governaven aleshores i avui a la ciutat eren cinquens amb el 9,47%. PP i CUP van obtenir el mateix percentatge de vot (5,26%).

Pel que fa als districtes, el mapa és totalment diferent. Ni triple empat ni victòria rotunda: els 10 territoris de Barcelona se’ls reparteixen PSC i Junts, deixant a ERC sense cap districte on quedi primera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa