L’ensorrada de Cs a Barcelona: 7è per darrere de Vox i la CUP

Passa de ser el partit més votat a ser la setena força en vots a la capital catalana

Ciutadans ha tornat a ser la sorpresa a les eleccions. En aquesta ocasió, però, per un motiu oposat al dels comicis del 2017. Si bé en aquella ocasió la formació taronja va aconseguir ser la primera força a Catalunya i Barcelona, amb Inés Arrimadas al capdavant i just després del referèndum de l’1-O, a les eleccions del 14-F ha caigut fins al 7è lloc. El partit es presentava ara amb Carlos Carrizosa com a candidat i ha quedat per darrere de Vox i de la CUP.

A les eleccions d’aquest diumenge el partit taronja ha aconseguit poc més del 6% dels vots a la capital catalana, molt lluny del gairebé 24% que va obtenir fa tres anys a la ciutat de Barcelona. Una pèrdua de pràcticament 18 punts. O el que és el mateix: ha passat de 219.542 vots a només 36.420.

El resultat nefast dels taronges es pot explicar per les davallades que ha patit als districtes de Barcelona que just li havien donat la victòria el 2017. Ciutadans ha perdut feus com Sarrià-Sant Gervasi i Nou Barris, on ha passat de superar el 30% de vot a un 7-8% de les paperetes. Concretament, a Nou Barris va obtenir un 31% dels vots i en aquesta ocasió ha caigut fins al 7%. A Sarrià-Sant Gervasi, ha caigut del 29% al 8%, tot i que segueix sent el districte on ha obtingut el seu millor resultat.

Sigui com sigui, al conjunt de Catalunya la desfeta ha estat encara més important. Així, la formació d’Arrimadas ha caigut gairebé 20 punts en percentatge de vots, dos més que a la capital, el que es tradueix en la pèrdua sobtada de 30 diputats.

Més informació

Nou comentari