Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Falta d’EPIs a la franja de votació per a contagiats de Covid-19
  • CA

L’arribada de la franja recomanada per a contagiats de Covid-19 o confinats ha anat acompanyada del que es volia evitar: falta de material. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, en un col·legi electoral d’Horta-Guinardó no hi ha hagut mascaretes FFP2 per a tothom.

Pel que fa als apoderats, estan abandonat els col·legis electorals perquè no hi ha material protector per a ells. És el cas, per exemple, d’un centre de votació de Sant Andreu en què han hagut de marxar perquè no compten amb EPIs. Així, s’ha generat un clima de desconcert en què tots aquells que no formen part de meses electorals s’han trobat sense protecció.

Per als responsables d’administració –funcionaris que vetllen perquè tot funcioni durant tot el procés, inclòs el recompte– tampoc hi havia EPIs. Així doncs, tot i estar convocats a les 19.30 hores, han esperat fins a les 20 hores per accedir als col·legis, segons ha pogut saber aquest diari. També ha faltat el manual sobre com col·locar-se els EPIs, així que en alguns casos els membres de la mesa ho han hagut de fer veient un vídeo de Salut.

Diverses fonts consultades per aquest diari coincideixen a afirmar que l’afluència de votants en aquesta franja està sent baixa.

“Es fa molt difícil treballar així”

A l’auditori AXA de Barcelona, després que els membres de les cinc meses s’hagin equipat amb els EPIs corresponents, l’interventor ha fet sortir els apoderats dels partits de l’espai de votació, ja que no disposaven d’equips de protecció. Durant la primera mitja hora s’han presentat menys de deu votants, tots ells assegurant que no tenien Covid-19, segons informa l’ACN. “Es fa molt difícil treballar així, t’estic intuïnt”, explicava un dels membres de la mesa, Jordi Gallego, que tenia dificultats a llegir els noms dels electors i els documents d’identitat amb la llum del telèfon mòbil.

Una altra dels membres de mesa, Esther Morera, ha explicat que tenien la bossa preparada per llançar els EPI quan fos el moment. “És un dia històric perquè anar a votar en aquestes condicions és una cosa que no s’oblidarà mai”, ha reblat.

Més notícies
Constitució de meses del 14F al Pavelló Valldaura / Jordi Play
Les meses de Barcelona que s’han constituït tard no allarguen l’horari de votació
Notícia: Les meses de Barcelona que s’han constituït tard no allarguen l’horari de votació
Comparteix
La decisió de la Junta Electoral només afecta a la demarcació barcelonina, l'única en què hi ha hagut retards importants
Votants fent cua per votar al Pavelló poliesportiu El Carmel aquest 14-F / Jordi Play
La participació del 14-F cau 24 punts a Barcelona
Notícia: La participació del 14-F cau 24 punts a Barcelona
Comparteix
La caiguda ha estat de més de 20 punts respecte dels comicis del 2017 al Parlament, segons informa la Generalitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa