Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els taxis han de tenir un botó d’emergència per a clients en perill?
  • CA

L’hospital Clínic de Barcelona ha declarat que ha atès fins a 14 casos d’agressions sexuals que han patit clientes que viatjaven en un taxi a la ciutat durant el 2021, del total de 468 agressions que el centre va atendre. La xifra, però, podria ser més gran si algunes víctimes no ho han denunciat per por o vergonya. Sjgui com sigui, els taxistes han reclamat una solució per garantir la seguretat de les seves clientes, i en una trobada amb l’Institut Metropolità del Taxi /IMT) han exigit poder instal·lar als seus vehicles un “botó del pànic” perquè la possible víctima pugui alertar la policia en cas de necessitat.

Aquest mecanisme alertaria immediatament qualsevol conducta inapropiada i d’aquesta forma serien notificades a l’instant totes les autoritats, com els Mossos d’Esquadra. Aquesta eina aniria en la línia de la que ja disposen els mateixos empleats, que tenen un botó d’emergències que informa al telèfon d’emergències 112 de qualsevol incidència. Ara bé, l’IMT lamenta que no tingui constància de les agressions, i reclama a la justícia i a la policia que hi hagi major coordinació per lluitar contra les agressions sexuals contra clientes per part dels conductors.

I més enllà del botó del pànic, els taxistes continuen reclamant que es puguin instal·lar càmeres dins del vehicle, per seguretat dels clients pèrò també dels propis taxistes, que també han estat víctimes d’agressions -sobretot robatoris- en algunes ocasions. Ara bé, la llei prohibeix gravar imatges a l’interior dels taxis. Una opció que l’IMT no veu amb bons ulls, però que la Generalitat estaria diposada a contemplar.

Sigui com sigui, us preguntem si creieu que és necessari disposar d’algun sistema de seguretat per protegir les clientes -o clients- que puguin ser víctimes d’abusos sexuals, o de qualsevol altra mena, per part de taxistes, i si a la vegada, els taxistes també necessiten protecció. Tot plegat, tenint en compte que es tracta d’un servei públic.

PollMaker

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa