Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Com compensaries als llibreters per la pluja de Sant Jordi?

La pluja durant el dia de Sant Jordi i en especial la pedregada que va caure a Barcelona han abocat molts llibreters a pèrdues insospitades. Si habitualment les vendes de la diada els permeten cobrir els ingressos de diversos mesos, enguany no només no han ingressat sinó que se’ls ha fet malbé molt gènere. Llibres molls, parades malmesos i danys pel vent han deixat al sector molt damnificat. Les pèrdues ronden el 15%, segons les estimacions provisionals in situ.

Alguns ajuntaments catalans, com el de Girona, van traslladar el punt de venda principal de Sant Jordi a un espai cobert per si de cas el mal temps era superior al previst. La previsió meteorològica no era del tot clara i en un primer moment no va semblar una mesura imprescindible arreu del país. A Barcelona la majoria de les parades de professionals es van concentrar a la nova superilla literària del centre: una gran àrea vertical tallada al trànsit al voltant del passeig de Gràcia i la Rambla Catalunya. És a dir, a la intempèrie i sense gaires més opcions de resguardar-se que les carpes i plàstics precaris dels propis venedors. Un plugim lleuger l’haguessin suportat sense grans afectacions, però la virulència de la pedregada va fer complicat protegir totes les publicacions de paper exposades.

L’Ajuntament de Barcelona ha sortit al pas de la mala maror prometent ajudar d’alguna manera als llibreters i assegurant que “no era possible preveure un pla B a Barcelona“. A partir d’aquest dilluns, va prometre el tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Jordi Martí, el consistori es reunirà amb el Gremi d’Editors, el Gremi de Llibreters de Catalunya i el Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya per trobar una sortida: “Buscarem solucions perquè l’aigua no s’emporti l’alegria recuperada d’aquest Sant Jordi”.

Aquesta ajuda de moment no s’ha concretat i podria traduir-se en múltiples mesures de suport, des d’accions puntuals com promoure un Sant Jordi d’estiu –com es va fer el 2020 després del confinament– fins a actuacions de més llarg recorregut com bonificacions fiscals o compra de llibres per a equipaments públics.

Quizwiz
Més notícies
Llibres inservibles per la granissada que va caure durant el Sant Jordi de 2022 / Edgar Sapiña Manchado

L’Ajuntament promet compensar les pèrdues dels llibreters per la pluja

Notícia: L’Ajuntament promet compensar les pèrdues dels llibreters per la pluja
Comparteix
"No sabem com pagarem les nòmines aquest agost", denuncien
Notícia: L’Ajuntament promet compensar les pèrdues dels llibreters per la pluja - Mobile
Diada de Sant Jordi 2022 a BCN passada per aigua JORDI PLAY

Sant Jordi en imatges: pluja i col·lapse circulatori, però la cultura sobreviu

Notícia: Sant Jordi en imatges: pluja i col·lapse circulatori, però la cultura sobreviu
Comparteix
Parades destrossades, llibres i roses mullats en una jornada que, malgrat tot, ha permès gaudir durant hores de la festa més cívica
Notícia: Sant Jordi en imatges: pluja i col·lapse circulatori, però la cultura sobreviu - Mobile
Una llibretera tracta de tapar amb plàstics els llibres que té desplegats a una paradeta del passeig de Gràcia de Barcelona durant el Sant Jordi de 2022, mentre cau una forta pedregada / Edgar Sapiña Manchado

La pluja xopa el primer Sant Jordi postpandèmia: “Tenim pèrdues del 15%”

Notícia: La pluja xopa el primer Sant Jordi postpandèmia: “Tenim pèrdues del 15%”
Comparteix
Desenes de llibreries han tingut pèrdues de centenars d'exemplars per culpa d'una forta pedregada
Notícia: La pluja xopa el primer Sant Jordi postpandèmia: “Tenim pèrdues del 15%” - Mobile
Desenes de persones s'aixopluguen de la granissada que ha caigut en diversos moments a Barcelona durant el Sant Jordi de 2022 / Edgar Sapiña Manchado

Un ferit pel cop d’una carpa que s’ha aixecat pel vent durant el Sant Jordi

Notícia: Un ferit pel cop d’una carpa que s’ha aixecat pel vent durant el Sant Jordi
Comparteix
La jornada està marcada per diverses granissades de forta intensitat a la capital catalana
Notícia: Un ferit pel cop d’una carpa que s’ha aixecat pel vent durant el Sant Jordi - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mer a abril 25, 2022 | 13:56
    Mer abril 25, 2022 | 13:56
    Al Meteocat ja s'anava veient que plouria. Crec que una conexió a internet i plàstics per les parades seria el més adient perquè no es tornin a trobar en una situació tan desagradable.

Nou comentari

Comparteix