Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El túnel de les Glòries farà realment més fluids els accessos a Barcelona?
  • CA

Ara sí, i després de molts retards en les obres i la posada en marxa, el túnel de les Glòries és una realitat completa. Aquest diumenge s’ha obert a la circulació el túnel en sentit Llobregat, i el 6 de novembre es va obrir el que anava direcció Besòs. n total, es calcula que de forma diària hi circulen 78.000 vehicles, 43.000 en sentit Llobregat i 35.000 en sentit Besòs.

Però com es reduiex trànsit per descongestionar la Gran Via? Els vehicles que circulin pel túnel tenen l’opció de pujar pel carrer Padilla (carril dret) o bé pel carrer Marina (carril central). En línia recta per la Gran Via, des del carril esquerre, només poden circular els autobusos i els taxis. Abans d’entrar al túnel, a l’altura de la Rambla de Poblenou, hi ha una sortida cap al lateral de la Gran Via exclusiva per als autobusos i els taxis. La resta de vehicles que circulin per la C-31 i vulguin accedir al lateral de la Gran Via han d’utilitzar la sortida 207 Bac de Roda/Poblenou.

Obertura del túnel de les Glòries en direcció Llobregat el 3 d'abril de 2022 / Ajuntament de Barcelona
Obertura del túnel de les Glòries en direcció Llobregat el 3 d’abril de 2022 / Ajuntament de Barcelona

D’altra banda, el carrer de la Llacuna queda sense connexió amb la Gran Via en sentit Llobregat i únicament restarà operatiu un carril per accedir al lateral mar, en sentit Besòs (guals i serveis). En el tram entre el carrer de Perú i la Gran Via, el carrer Llacuna es pacificarà i es permet la circulació només per ús veïnal i per accedir a la zona de càrrega i descàrrega del centre comercial.

Els dos sentits del túnel tenen un nou tram de carril bus que permetrà que els autobusos que vinguin del carril bus de la C-31 puguin enllaçar amb el de la Gran Via, travessant Glòries i arribant fins al centre de la ciutat amb un carril.

Sigui com sigui, caldrà esperar per veure si efectivament, es redueix la congestió en un dels grans accessos a la ciutat. Per això us preguntem quin efecte penseu que tindrà el túnel en les retencions matinals i de tarda tan habituals a la ciutat?

Polls

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa