Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau, amb poc a oferir i molt a perdre

Seria impossible distingir el percentatge d’impulsivitat de la quota racional que mou l’elector a dipositar el vot dins l’urna. Però encara resultaria més complex jutjar quina de les dues facetes és més idònia per delegar la confiança durant quatre llargs anys. I, a priori, el comportament en les autonòmiques, generals, municipals o europees s’acosta més als compartiments separats que als vasos comunicants. 

En l’àmbit estatal Podem s’ha hagut d’anar empassant els gripaus del PSOE fins al punt d’haver-se creat una mena d’aquari a l’estómac. És el preu que li ha tocat pagar per tenir poder al partit que ha liquidat el 15-M -ja no hi ha indignats?- igual que el processisme d’ERC i Junts ha allunyat la independència. La formació morada malparlava de sous, cadires i castes però ha passat de rodejar el Congrés a ocupar-lo. Devolucions en calent, filats més alts, immigrants aixafats, Dolores Delgado com a fiscal, venda d’armes, el Sàhara, llei mordassa, reforma laboral… i alguns que de dia acotaven el cap als despatxos després exercien d’oposició a Twitter.  

Anem a Barcelona. Amb la incògnita de si el cansament post-procés passarà factura en forma de desafecció o abstenció, Colau ha col·leccionat una onada d’indignats que s’ha anat treballant de mica en mica. En múltiples fronts: les superilles -fins que no s’hagin acabat de moment equivalen a carrers tallats, acrobàcia de vianants, soroll d’obres i establiments invisibilitzats-, els treballadors de la zona blava i verda, la baixa qualitat de l’aire, que segurament serà sancionada per la Comissió Europea, les cuidadores no professionals o les altes ràtios a les escoles bressol.

Però també hi ha enfadament per les polítiques d’habitatge protegit, les queixes sobre mobilitat dels comerciants, les drogues al Raval, els episodis d’incivisme o la percepció d’inseguretat -més alta que les pròpies xifres delictives-, agreujada per la despectiva “cultura de la navalla” brandada per Batlle i el record recent pels disturbis de l’última Mercè. De problemàtiques anteriors, com ara el cas de la gossa Sota, aquella interminable vaga de metro o el suport de Valls, entre d’altres, en dependrà la memòria selectiva de cadascú. Quedarà el dubte de si, atenent la diversitat d’interessos, tots aquests afectats dirigiran el vot anti-Colau a una mateixa candidatura opositora.

Així com al Congrés el llumí progressista de Podem tot just serveix per bengala, també la benzina revolucionària de Colau s’ha anat esgotant. De què pot vantar-se? Què pot oferir? Li queden prou fidels per repetir triomf? Serà suficient amb la mateixa legió acrítica de fanboys que vota Podem com a mal menor perquè no vingui el llop de l’ultradreta? De quines raons es carregarà? Quin llistat de mèrits o èxits podrà esgrimir? Haurà de fer un exercici seriós de dialèctica o noves promeses perquè la suma de moltes realitats i força sensacions li juga en contra.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: BCN a novembre 23, 2022 | 23:37
  BCN novembre 23, 2022 | 23:37
  Colau ha malmés la imatge i la marca de Barcelona, creant un deute monumental on no hi havia, i el més preocupant, implantant el caos a la nostra ciutat. Tot això ha fet augmentar els accidents i els embussos de trànsit, i paradoxalment la contaminació. Segurament Colau no guanyarà la propera vegada, ni amb l'ajuda de l'ultra-dreta, però el mal que haurà fet durarà anys i només una Catalunya independent podrà arreglar tots aquests desperfectes.
 2. Icona del comentari de: Gironí. a novembre 24, 2022 | 08:44
  Gironí. novembre 24, 2022 | 08:44
  La vau votar tot i sabent de quin peu calçava, oi?. Doncs ara us toca patir-ne les conseqüènces.
 3. Icona del comentari de: Angelblau a novembre 24, 2022 | 09:21
  Angelblau novembre 24, 2022 | 09:21
  La Colau es un FRAU
  • Icona del comentari de: Observador a novembre 24, 2022 | 13:12
   Observador novembre 24, 2022 | 13:12
   Aquí si. A Alemanya és una senyora.
   • Icona del comentari de: Observador a novembre 26, 2022 | 09:43
    Observador novembre 26, 2022 | 09:43
    Veig que no m'heu copçat: en alemany "Fräu" vol dir "Senyora". I Fräulein" senyoreta.
 4. Icona del comentari de: JordiP a novembre 24, 2022 | 19:15
  JordiP novembre 24, 2022 | 19:15
  I avui, la Colau ha mostrat desvergonyidament el seu vertader mal caràcter i la seva autèntica mala i irrespetuosa eudcaciò en grunyir a aquella curiosa estudiant que "es vesteix com li dona la gana". Bravo, Ada, ensenya le teva "simpatia" per a que tinguem més motius per enviar-te a l'ostracisme. T'enviarem a viure a un petit poble aïllat a la muntanya on pugui desviar al seu caprici el trànsit de les cabres i pugui plantar alls i cols davant mateix de casa seva. I tot això, sense deixar de trepitjar merda de tota classe d'animals.
  • Icona del comentari de: santi arranz a novembre 24, 2022 | 21:03
   santi arranz novembre 24, 2022 | 21:03
   ufff, quina xorrada de comentari... i començava bé.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa