La Zona de Baixes Emissions entrarà en funcionament amb la meitat de càmeres operatives

La resta s'instal·larà durant els pròxims mesos, ja que l'1 d'abril es començarà a multar els cotxes que entrin sense permís

L’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat 36 de les 66 càmeres de control de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) que entrarà en funcionament l’1 de gener. La primera fase del desplegament de les càmeres s’acabarà abans de l’1 abril, ja que a partir de llavors es començarà a multar els cotxes que accedeixin a la ZBE sense autorització.

Les càmeres que es faran servir són de les més modernes que hi ha ara mateix a l’estat espanyol. Els aparells, que tenen capacitat per controlar diversos carrils de circulació al mateix temps, estan instal·lades en diferents ubicacions de la ciutat i cada punt pot concentrar entre dos i sis càmeres, segons ha explicat l’Ajuntament.

Entre l’1 de gener i l’1 d’abril, el sistema registrarà les matrícules dels vehicles que circulin sense autorització per dins de la Zona de Baixes Emissions, però no se sancionaran. En aquests casos, el consistori envia un avís a l’infractor per comunicar-li que està circulant per una zona restringida. A partir de l’abril, les multes, de com a mínim 100 euros, començaran a arribar.

Més informació

Comentaris

    Ramon Petanas 27/12/2019 3:30 pm
    tinc cotxe amb matricula estrangera. On l'he de registrar . quina web ? Gracies ramon

Nou comentari