Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament redueix a la meitat la multa mínima per incomplir les restriccions per contaminació
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha reduït a la meitat la multa mínima per incomplir les restriccions que introduirà la Zona de Baixes Emissions (ZBE). Ho ha anunciat el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, en una entrevista al Bàsics de Betevé, on ha explicat que el consistori ha decidit deixar en 100 euros la sanció després que en un primer moment es plantegés l’import de 200.

El canvi arriba després que diverses entitats i grups municipals hagin presentat al·legacions a la ZBE, que ha de ser aprovada al ple municipal de desembre. Algunes de les esmenes, com ara les de JxCat i Pimec, plantegen més excepcions per a alguns vehicles com ara les motos. 

Badia ha detallat que, precisament, aquestes al·legacions i la interlocució amb altres municipis han portat l’Ajuntament a reduir la sanció. Pel que fa al nombre de multes per als cotxes enxampats a l’interior de la ZBE en diverses ocasions, els conductors tindran un marge de 90 minuts per sortir de la zona restringida abans de rebre una altra sanció. “Considerem que els trajectes són de 90 minuts”, ha aprofundit Badia al Bàsics, per després afegir que si passat aquest temps el cotxe torna a ser enxampat l’usuari rebrà una segona multa.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa