Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat demana posposar dos anys les restriccions per contaminació a les motos

Un indult per a les motos. O, almenys, la llibertat provisional. És el que proposa el grup municipal de JxCat a través de les al·legacions a l’ordenança que estableix la Zona de Baixes Emissions (ZBE) i que entrarà en vigor l’1 de gener. La presidenta del grup, Elsa Artadi, ha presentat les vuit esmenes que plantejaran i que es debatran al ple de desembre, on finalment s’aprovarà l’ordenança. 

Quant a les motos, posen sobre la taula un pla que afavoreixi “l’electrificació dels vehicles de dues rodes” i augmentar els punts de recàrrega. JxCat sol·licita també que les excepcions es facin extensibles als vehicles de venda ambulant i a les motos i cotxes clàssics, tal com reclamen alguns actors del sector. Un d’ells és els usuaris de la Montesa Impala, una moto emblemàtica de Barcelona i que busca l’indult. JxCat s’ha posicionat en diverses ocasions al costat dels vehicles històrics, tal com explicava la regidora Francina Vila al TOT Barcelona. 

[r:1]

Tot i mostrar-se favorable a la ZBE, JxCat veu una manca de previsió a l’hora d’estudiar “en profunditat” els efectes negatius de la mesura i de valorar les alternatives “reals” de transport públic. Especialment, emfasitzen, pel que fa al “col·lapse que pateix Rodalies per la manca d’inversions per part del govern de l’Estat”. 

A més de posposar dos anys les restriccions a les motos, Artadi ha exposat juntament amb la regidora Francina Vila altres excepcions que volen incloure a l’ordenança. Una d’elles és evitar-la “de manera indefinida” per a vehicles de transport de mercaderies. Aquests vehicles podran estar subjectes a les restriccions després d’un estudi sobre “l’impacte econòmic i social de l’aplicació de l’ordenança”, segons proposa JxCat. 

[r:2]

Altres usuaris que podrien salvar els seus vehicles serien els que acreditessin “millores” que els fessin menys contaminants, malgrat no disposar d’etiquetes exemptes de restriccions. 

Els vehicles de transport col·lectiu de persones tampoc haurien de patir prohibicions de circulació per excés de contaminació, segons JxCat. El grup ha expressat que, en casos “excepcionals” com declaracions d’episodis mediambientals, incidències en altres serveis de transport o “casos de força major” aquests vehicles puguin accedir a la ZBE.

Més notícies

Conductors afectats: “La Zona de Baixes Emissions és una mesura per treure’ns els diners”

Notícia: Conductors afectats: “La Zona de Baixes Emissions és una mesura per treure’ns els diners”
Comparteix
Els propietaris de cotxes aprofiten el Saló d'Ocasió per preparar-se per l'entrada en vigor de la mesura de l'Ajuntament de Barcelona
Notícia: Conductors afectats: “La Zona de Baixes Emissions és una mesura per treure’ns els diners” - Mobile

La Montesa Impala busca l’indult

Notícia: La Montesa Impala busca l’indult
Comparteix
L'Ajuntament de Barcelona i la Federació Catalana de Vehicles Històrics es reuneixen per abordar les restriccions que la Zona de Baixes Emissions imposarà a la mítica moto
Notícia: La Montesa Impala busca l’indult - Mobile

ERC reclama una moratòria a la zona de baixes emissions per a famílies amb pocs ingressos

Notícia: ERC reclama una moratòria a la zona de baixes emissions per a famílies amb pocs ingressos
Comparteix
Els republicans presentaran diverses propostes per fer més eficient el veto als cotxes contaminants
Notícia: ERC reclama una moratòria a la zona de baixes emissions per a famílies amb pocs ingressos - Mobile

L’Ajuntament demana suport als ciutadans per collar el port i l’aeroport contra la contaminació

Notícia: L’Ajuntament demana suport als ciutadans per collar el port i l’aeroport contra la contaminació
Comparteix
En la lluita contra l'emergència climàtica, Eloi Badia espera arribar a "grans consensos" per plantejar "reptes de ciutat" que interpel·lin també el Govern i l'Estat
Notícia: L’Ajuntament demana suport als ciutadans per collar el port i l’aeroport contra la contaminació - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa