Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC reclama una moratòria a la zona de baixes emissions per a famílies amb pocs ingressos
  • CA

El grup municipal d’ERC ha reclamat dos anys de moratòria a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) per a famílies amb pocs ingressos que “no tenen alternativa al cotxe per als seus desplaçaments”, segons ha explicat Jordi Coronas. El regidor ha reconegut que segurament no hi hagi “un nombre molt elevat de famílies” en aquesta situació, però també ha assegurat que no es pot “deixar ningú enrere” perquè l’afectació sobre la seva economia serà molt alta. 

Coronas ha fet aquesta petició durant la presentació de les al·legacions que el grup municipal presentarà a la ZBE al plenari del mes de novembre que tindrà lloc aquest divendres. “Sempre hem dit que la proposta de zona de baixes emissions era reactiva i poc ambiciosa i cal treballar-la perquè s’avanci a futures restriccions”. El portaveu del republicans ha criticat el govern municipal per no incloure mecanisme d’avaluació de l’impacte ambiental.

Per això ERC proposarà que es defineixin i s’incloguin els indicadors ambientals que hauran de mesura l’eficàcia de la ZBE i també que s’ampliïn el nombre d’estacions de control de la qualitat de l’aire a Barcelona. Així mateix, els republicans volen crear una taula de seguiment formada per representants dels partits polítics i de les entitats membres de la taula de la contaminació de l’aire.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa