Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Pimec vol que vehicles de mercaderies estiguin exempts de restriccions per contaminació
  • CA

La patronal des les petites i les mitjanes empreses (PIMEC) ha reclamat a l‘Ajuntament de Barcelona “excepcions sectorials” a les restriccions de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) que tinguin en compte la vida útil dels vehicles segons la seva activitat econòmica. En les seves al·legacions a l’avantprojecte d’ordenança sobre la restricció de la circulació per millorar la qualitat de l’aire, la patronal també avisa que l’any de matriculació com a element de control “no és sempre just tenint en compte que els diferents col·lectius fan un ús diferent del vehicle, amb més o menys intensitat”.

A més, també alerta que quan entri en vigor la ZBE hi ha vehicles necessaris per a l’activitat econòmica que “encara no hauran esgotat la seva vida útil”. En aquest sentit, PIMEC estipula en les seves al·legacions que els vehicles, per exemple, del sector de la peixateria no s’haurien de considerar amortitzats fins que hagin tingut com a mínim una vida útil de 10 anys, llindar que situen entre els 5-6 anys per les furgonetes de carnisseria, o en els 16 pel cas dels autocars.

En l’àmbit del transport de mercaderies per carretera i passatgers, PIMEC avisa que hi ha “una manca absoluta d’alternatives”, tant “tècniques” com “polítiques” per facilitar que els sectors es reconverteixin per contaminar menys.

“Falten punts de recàrrega, no s’ha definit el vehicle del futur, no hi ha un pla per homologació de flotes a indústria perquè els vehicles contaminants deixin de ser-ho”, adverteix PIMEC. En aquest sentit, la patronal proposa plans renove o incentius fiscals per promoure la renovació de les flotes professionals.

PIMEC també reclama que, si en el futur s’amplia encara més la ZBE, l’anunci de la prohibició “es faci amb antelació suficient”. La patronal recorda que, en general, la vida útil dels vehicles és de més de 10 anys, i que les flotes són un “actiu indispensable” de determinats sectors econòmics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa