Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Zona de Baixes Emissions de Barcelona s’estén a Google Maps
  • CA

Google ha integrat la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de les Rondes de Barcelona i la ZBE local de Sant Cugat de Vallès en la seva aplicació Google Maps, ha informat l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) aquest dimecres. L’eina informa de les zones de baixes emissions des de principis de mes, i en el futur s’aniran integrant noves ZBE locals que es creïn de forma coordinada entre l’AMB i els municipis metropolitans, com serà la futura ZBE de Sant Joan Despí.

Des de Google Maps es pot accedir al web per rebre informació sobre les restriccions i les autoritzacions de les ZBE, així com entrar al servei en el qual s’han de registrar els vehicles estrangers o els que no els correspon el distintiu ambiental de la DGT que possibilita entrar a l’àrea restringida. El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, ha remarcat que amb la incorporació de les ZBE a Google Maps es dóna un nou pas per a visibilitzar a nivell mundial les ZBE de la metròpoli de Barcelona, ​​”un model que s’ha convertit en referent internacional”, ha assegurat.

Poveda ha manifestat que les eines digitals suposen noves oportunitats i canals d’informació per als ciutadans, i que cal aprofitar-les per comunicar més fàcilment les restriccions de les ZBE a col·lectius com els estrangers. Per visualitzar les ZBE a Google Maps, AMB subministrarà de forma continuada i actualitzada la informació relativa a les ZBE de Barcelona a través de la base de dades obertes.

Per la seva banda, Google va anunciar a principis d’any que implantaria a Google Maps millores dissenyades mitjançant intel·ligència artificial, com alertes perquè els conductors sàpiguen quan entren en una zona de baixes emissions i que ja funcionen a Barcelona i a altres ciutats.

Més notícies
Panoràmica de Barcelona des de l'Observatori Fabra / Jordi Play
Barcelona supera Madrid per escàs marge en la llista de ciutats més sostenibles d’Europa
Notícia: Barcelona supera Madrid per escàs marge en la llista de ciutats més sostenibles d’Europa
Comparteix
Les dues ciutats obtenen una nota similar i queden lluny d'Àmtersam, Londres i París, que lideren el rànquing
Trànsit a Barcelona, en una imatge d'arxiu | Cristóbal Castro
Reduir el trànsit als nivells del 2020 evitaria 600 morts cada any a Barcelona
Notícia: Reduir el trànsit als nivells del 2020 evitaria 600 morts cada any a Barcelona
Comparteix
Per primera vegada els nivells de NO2 es van situar per sota del valor guia de l'OMS i del nivell legal de la UE

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El que te facka a agost 27, 2021 | 00:32
    El que te facka agost 27, 2021 | 00:32
    Els mitjans de comunicació ús creieu molt graciosos... Pero ja ús arribarà el vostre Sant Martí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa